Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

Informator: knjižnična stran

UTRINKI Z NAŠIH PRIREDITEV

 

Pravljična ura s poustvarjanjem

V torek, 19. novembra 2013, smo v Občinsko knjižnico Vransko tudi tokrat povabili naše najmlajše na pravljično uro.
Pravljično uro smo začeli z ugankami o zimi, nato pa nadaljevali s pravljico o snežaku. V deželo je nenadoma prišla zima in z njo sneg ter mraz. Ob jezeru se je že smehljal sneženi mož in užival v mrazu ter postal zelo presenečen, ko je ugotovil, da zima ni  najlepši in najprijaznejši čas za vse.
V ustvarjalnem delu pravljice pa je na plan prišla otroška žilica, ki ne pozna meja in »pričarala« vsakemu svojega snežaka.
 

 

Predstavitev obrazne aerobike in samomasaže obraza za mladostnejši videz

V torek, 26. novembra 2013, smo v Občinski knjižnici Vransko gostili Katjo Škrabar, inštruktorico obrazne aerobike, ki ima 17 let izkušenj s to vadbo. Zasnovala je poseben program pomlajevanja, ki vključuje vaje za obraz in samomasažo, ki smo jo udeleženke tudi spoznale.

Na kratko – s pomočjo inštruktorice Katje Škrabar smo izvedle zelo preproste vaje za mišice obraza, s katerimi smo jih aktivirale in jim povrnile čvrstost.

In zakaj je ta vadba tako drugačna od drugih? Zato, ker z njo mišice aktiviramo, krepimo in jih z masažo nenazadnje tudi sprostimo. Obrazne mišice z leti izgubijo čvrstost, vaje samomasaže pa nam pomagajo pospešiti cirkulacijo, dotok kisika in hranil, ki jih celice na obrazu potrebujejo za svoje delovanje.

 

 

 

PRIREDITVE V JANUARJU:

·        v torek, 7. 1. 2014, ob 10.30 v Našem domu: Bralna urica

·        v torek, 21. 1. 2014, ob 18. uri : Pravljična ura

Oglejte si tudi