Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
2354

HUMOR JE RESNA STVAR – študijsko bralno druženje

V oktobru, natančneje 12. oktobra, je bilo prvo druženje študijsko bralnega kluba v novi sezoni. Letošnja druženja smo poimenovali HUMOR JE RESNA STVAR. Branje in pogovor bova tudi letos usmerjali Irena Štusej iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec in Biserka Neuholt Hlastec iz UPI Ljudske univerze Žalec.

Humor je izjemna veščina komunikacije. Tudi v najresnejših situacijah lahko dobro vpliva na naše počutje. Koliko plasti sploh lahko odkrijemo, da bi spoznali vso razsežnost humorja, bomo ugotavljali na naših mesečnih srečanjih.

Na tokratnem druženju nismo definirali, kaj humor je, saj je po vseh definicijah nekaj, kar nas spravlja v smeh, smeh pa je zdrav. Sploh pa ga je težko definirati enkrat za vselej in razumeti njegovo delovanje. Poleg standardnih vrst humorja ima vsak od nas svoj humor. Skupine, ki jih druži delo, se smejejo internim domislicam, po dva in dva lahko imata svoj humor … Izrazit je slovenski medijski humor, ki nima meje pri tem, koga izpostavijo, da se mu smejemo. Tu je dober razmislek tudi o tem, kje je meja med smešnim in žaljivim. Naš Ježek je vedno pazil, da s svojimi šalami ne bi koga prizadel. Črn humor lahko sproži kakšen dogodek, ki bi lahko bil tragičen za ljudi ali živali, je neke vrste sprevržen humor. Smešno je zato, ker se na primer nekaj zgodi nekomu, od kogar tega ne pričakuješ.

Precej se da razpisati o humorju, a pridite raje na naša druženja, kjer beseda prikliče besedo, misel izzove misel. Dobro in smešno nam bo skupaj. Pridružite se nam lahko kadar koli. Preberite nekaj humornega in naslednji mesec pridite na naše druženje v prenovljeno UPI Ljudsko univerzo Žalec. Vabilo boste našli na spletnih straneh knjižnice.

S smehom na vse poti!

Irena Štusej

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij