Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

20. jubilejna revija domačih pevskih zborov občine Vransko

»Stari prijatelji, pravo poštenje – pridite, pridite k nam na proščenje!« To povabilo je skoraj pred sto leti napisal pesnik Oton Župančič. In tako smo mi letos povabili, da se 29. maja 2015, že dvajsetič, udeležite revije domačih pevskih zborov in vokalnih zasedb občine Vransko.

 

Na odru se je zvrstilo sedem domačih pevskih zborov in vokalnih zasedb. Mlajši otroški pevski zbor OŠ Vransko-Tabor, Starejši otroški pevski zbor OŠ Vransko-Tabor, Mladinski pevski zbor OŠ Vransko-Tabor, Dekliška vokalna zasedba SOLO, Mešani pevski zbor Vransko, Oktet sv. Mihaela in Mešani pevski zbor LIvRA. Ob 20. reviji domačih pevskih zborov Vransko je spregovorila tudi predsednica Kulturnega društva Vransko Mateja Novak in poudarila, da: »Kdor poje, slabo ne misli.« Zaželela si je tudi, da bi revija domačih zborov na Vranskem še dolgo živela. Tokrat so jubilejno revijo zaključili gostje - skupina Eros, ki nas je s svojim nastopom popeljala naokrog po Sloveniji ter vse do Dalmacije.

 

Po končani reviji je v sproščenem vzdušju  potekal še občni zbor Kulturnega društva Vransko, ki so ga člani društva, gostje in nastopajoči zaključili v skupnem druženju.

Oglejte si tudi