Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Video novica – Podjetniški zajtrk

V ponedeljek, 22. maja 2023, je županja Nataša Juhart, v sodelovanju z Razvojno agencijo Savinjske regije, podjetnice in podjetnike, ki delujejo v naši občini, gostila na Podjetniškem zajtrku v Hotelu Grof. Pobuda je bila zelo dobro sprejeta, saj se je dogodka, dopoldanskemu terminu navkljub, udeležila tretjina vseh povabljenih.   

Dogodek sta Občina Vransko in Razvojna agencija Savinjske regije organizirali ob zavedanju, kako zelo pomemben člen v razvoju lokalne skupnosti predstavlja gospodarstvo, hkrati pa so podjetnikom, med katerimi je tudi veliko novih občanov in prišlekov od drugod,  želeli omogočiti, da se med seboj bolje spoznajo, delijo svoje izkušnje, navežejo stike za medsebojno pomoč, prihodnje sodelovanje ali morda celo ustvarjanje skupnih zgodb. Priložnost so izkoristili tudi za posredovanje informacij, ki bi podjetnike utegnile zanimati. Strokovni sodelavec z Razvojne agencije Savinjske regije Kristijan Erjavec je tako prisotnim na kratko predstavil Regionalni razvojni program Savinjske regije 20212027, aktualne in napovedane javne razpise za gospodarstvo, možnosti kreditiranja s strani Slovenskega podjetniškega sklada, SID banke in Regionalnega sklada, obete za gospodarstvo iz naslova kohezijskih sredstev ter institucije, na katere se lahko podjetniki obrnejo za pomoč in svetovanje.

V sproščenem vzdušju so se prisotni strinjali, da velja tovrstno prakso obdržati tudi v prihodnje, zato lahko Podjetniški zajtrk pričakujemo tudi naslednje leto. Še prej, in sicer jeseni, pa Občina Vransko podobno druženje načrtuje tudi za vse tiste, ki se v občini ukvarjajo s kmetijstvom in turizmom.


Občinska uprava

Oglejte si tudi