Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Velikonočna tekma v zimskih razmerah

Tradicionalno strelsko tekmovanje na veliki ponedeljek v LD Vransko
Kot že v preteklih letih smo tudi letos lovci LD Vransko organizirali že tradicionalno velikonočno strelsko tekmovanje, vendar je bila letošnja tekma nekaj posebnega, vsaj kar se vremena tiče.

Velikonočni ponedeljek, 1. aprila, nam je  postregel z mrzlim, meglenim in sneženim jutrom, ki je dajalo vtis, da se tega dne ne bo nič dogajalo. Zjutraj smo se vsi, ki smo se trudili z organizacijo tekme, samo spogledovali in spraševali, kaj narediti. Počakati in vztrajati, da se vreme popravi, ali celo zadevo odpovedati. Končno je obvladala odločitev, da začnemo, pa kar bo, pa bo, saj je bila tekma napovedana in oglaševana že cel mesec prej.

Začela se je "telefonijada" in  vsi klici tekmovalcev so imeli isto vprašanje: "Bo tekma ali ne?" Ko smo vsem odgovorili, da tekma je, so počasi začeli prihajati tekmovalci, najprej tisti bližnji, kasneje pa kljub slabim razmeram na cestah tudi bolj pogumni, ki so prišli s Primorske, Koroške, iz Prekmurja, Posavja, z Gorenjske, Notranjske, Dolenjske.

Tekmovanje je potekalo tekoče in samo enkrat smo morali počakati kakšne pol ure, da se je megla dvignila vsaj toliko, da se je videlo tistih 100 m do tarč. Poskrbeli smo, da je bil zraven strelišča postavljen velik šotor, ki je nudil streho nad glavo, zraven pa smo zakurili tri "lesene peči", da smo se lahko vsi pogreli ob ognju, v lovskem domu pa smo vsem postregli s pijačo in z odličnim bogračem.

Strelci so bili zelo dobro razpoloženi, dosegali so odlične rezultate in so se večkrat  prijavljali, tako da smo finalno serijo izvedli že pozno popoldne in tako dobili najboljše tekmovalce.

Število prijav se je končalo  pri številki 154 (od tega 12 ekip), kar je bilo glede na vreme in okoliščine nad vsemi pričakovanji, tako da smo bili zelo veseli, obenem pa tudi ponosni, da se tekmovalci na našo vsakoletno tekmo vračajo v tako velikem številu.

Priznanja in nagrade sta podelila  župan občine Vransko g. Franc Sušnik in starešina LD Vransko g. Vojko Križnik.

Župan je v svojem govoru najprej udeležencem na kratko predstavil občino Vransko, nato pa poudaril, da je zelo presenečen nad izvedbo tekme in številom tekmovalcev ter da je to naše tekmovanje preraslo  lokalne okvire in postalo znano in popularno po vsej Sloveniji, kar je navsezadnje zelo dobro tudi za prepoznavnost občine Vransko.

Še rezultati tekmovanja.

Ekipno:

1. mesto : LD Oplotnica (Boštjan Sadek, Marjan Sadek, Janez Gošnjak)

2. mesto : LD Vransko (Jaka Jager, Andrej Jager, Vojko Križnik)

3. mesto : LD Kamnik (Zdravko Vrankar, Blaž Burja, Ivan Nemec)

 

Posamezno:

1. Boštjan Sadek – LD Oplotnica

2. Mirko Kramar – LD Luče

3. Jože Koritnik – LD Videm Krško

4. Bojan Urbančič – LD Ruše

5. Marjan Sadek – LD Oplotnica

6. Jure Ješovnik – LD Slovenj Gradec

7. Boštjan Lipar – LD Pišece

8. Jaka Jager – LD Vransko

9. Jože Štefančič – LD Videm Krško

10. Janez Gošnjak – LD Oplotnica

 

Referent za strelstvo v LD Vransko

Andrej Jager

Oglejte si tudi