Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

ETI Elektroelement iz Izlak je Tovarna leta 2021, ki uspešno povezuje tehnologijo in kadre

ETI je najboljše proizvodno podjetje v letu 2021 – tako so ocenili in izbrali strokovnjaki na podlagi strogih meril. Pri izboru Tovarna leta, ki ga izvajata časnik Finance in revizijska hiša KPMG, je poudarek namenjen predvsem naprednim tehnologijam in dobrim proizvodnim praksam, ki prispevajo k višji dodani vrednosti in večji konkurenčnosti podjetij na domačem in tujih trgih. Pri tehnološkem napredku se meri in ocenjuje sposobnost podjetij, da v svoji proizvodnji in pri svojem poslovanju uporabljajo novejše, zmogljivejše in boljše tehnologije ter procese.

Nagrada Tovarna leta ima v slovenskem prostoru velik pomen, za ETI pa predstavlja prav posebno zunanjo potrditev njihovega že več kot sedemdesetletnega delovanja. Industrijski koncern, ki ima sedež na Izlakah, v dolini pod Trojanami, po celotni Evropi zaposluje že kar 2000 sodelavcev, od katerih jih 1200 opravlja delo v Sloveniji. Morda še ne veste, da je ETI eden od petih največjih proizvajalcev varovalk na svetu in eden vodilnih proizvajalcev inovativnih stikal in odklopnikov. Izjemno!

Obenem ne smemo pozabiti povedati, da je bil ETI uvrščen tudi med tri najboljše inženirsko-razvojne ekipe leta 2021. Ni torej dvoma, da v ETI-jevi Tovarni leta kakovostne izdelke ustvarjajo oziroma proizvajajo izvrstne ekipe inženirjev, razvojnikov in drugih profilov iz proizvodnje.

Moč je v zaposlenih

Da, tehnologija je nujno potrebna, a po drugi strani predstavlja samo orodje za pomoč zaposlenim v ETI-ju, da lahko proizvedejo in dobavijo stikala in varovalke, ki jih v ostalih podjetjih in v naših domovih vsi potrebujemo. Človek, zaposleni, ekipa predstavljajo v ETI-ju ključni del trenutnega fokusa in prihodnjih usmeritev. Podobno kot večina novodobnih kadrovskih praks izpostavlja pomen zadovoljnih in zdravih zaposlenih, tudi ETI izkazuje skrb za svoje zaposlene in njihovo zdravje. Po pričevanju mnogih zaposlenih je služba v ETI-ju varna in stabilna, z urejenimi pogoji dela in vnaprej znanim delovnim časom, da si lahko zaposleni ustrezno razporejajo svoj prosti čas. Vse to je v današnjem hitrem in spreminjajočem se času zaželen in dobrodošel doprinos k uravnoteženosti dela in osebnega življenja oziroma družine. Pozornost podjetje zaposlenim v ETI-ju izkazuje tudi tako, da jih skupaj z njihovimi otroki ob različnih priložnostih obdaruje. Pri tem gre lahko za simbolična ali paketna obdarovanja ob obletnici poslovanja podjetja, novem letu, praznikih ali obdarovanja jubilantov ter upokojencev. Saj veste, kako prijeten občutek je, ko nekdo pokaže, da mu je mar za sočloveka, tudi s tem, da mu kaj podari ali kaj lepega zaželi.

Odpiranje novih delovnih mest

Visoka modernizacija in avtomatizacija tudi v ETI-ju odpirata nova in nova delovna mesta, trenutno predvsem v okviru del in nalog, kot so posluževanje, vzdrževanje in upravljanje delovnih naprav in proizvodnih linij. Za posameznike, ki bi se želeli naučiti opravljati tovrstna dela ali pa morda niso dokončali šolanja, poskrbijo v ETI-ju z vpeljanim sistemom usposabljanja za samostojno delo. Digitalni smeri razvoja v ETI-ju sledijo z izobraževanji in usposabljanji na delovnem mestu, ki potekajo v živo ali na daljavo.

Ob zelo dobrem zavedanju reka »na mladih svet stoji« v ETI-ju omogočajo dijakom in študentom opravljanje šolskih oziroma študentskih praks. Za ves podmladek je bistvenega pomena, da se že v času formalnega izobraževanja srečajo z določenimi nalogami, ki so povezane s področjem njihovega šolanja in njihovimi nadaljnjimi poklicnimi interesi, saj se jim tako odprejo novi in drugačni pogledi na vsebine, ki bi jih lahko sicer samo prebirali, jih poslušali ali pa spoznali na daljavo. ETI tako omogoča precej bolj sistemske prehode iz izobraževalnih sistemov na želene poklicne poti, s čimer omogoča tudi hitrejšo samostojnost in zanesljivost mladih. ETI štipendije izplačuje tudi v poletnih mesecih, štipendiste pa za obvezno prakso in počitniško delo tudi nagrajuje. Pomaga jim s sofinanciranjem stroškov bivanja v mestu šolanja in subvencioniranjem prevoznih stroškov. Vsakoletni razpis štipendij se objavi v začetku meseca septembra.

Dandanes je za posameznika zelo pomembno, da ima možnost opravljati svoje delo v uspešnem, naprednem in urejenem podjetju in da lahko s svojim delom, pozitivnimi odnosi in pripadnostjo soustvarja odlično zgodbo ETI-ja. Prav nič se ne boste zmotili, če boste za svojo novo službo tudi sami izbrali Tovarno leta 2021.

Oglejte si tudi