Oceni objavo

EKODAN

Kot vsako leto smo tudi letos na šoli organizirali EKODAN. Glavna tema, s katero smo se ukvarjali, jo preučevali, raziskovali in se o njej pogovarjali, je bila letos VODA.

V uvodnem delu smo poslušali zanimivo predavanje vodilnega slovenskega antropologa dr. Dana Podjeda, nato pa smo se po interesih razdelili v različne delavnice: Ozaveščanje o varčni rabi vode z opozorili oziroma napisi nad umivalniki; Voda  naše bogastvo; Izobraževanje mladostnikov o »poti vode« od zajetja do pipe; Poskusi z vodo; Modri planet; Delavnica z Danom Podjedom; Čistilna akcija vodnih virov v okolici ustanove; Spoznavanje in raziskovanje vodnega cikla; Spoznavanje rastlin in živali na mokrišču v bližini ustanove; Obisk čistilne naprave; Gozd in voda (literarni natečaj); Mladi poročevalci za okolje; Svetovni dan voda – 22. marec; Voda iz pipe proti vodi iz plastenk.

Po zanimivih delavnicah smo v avli šole pripravili razstavo z našimi izdelki, fotografijami in plakati.

Mladi poročevalci za okolje smo pripravili posebno oddajo, v kateri lahko poslušate intervjuje s posebnimi gosti in si ogledate utrinke z delavnic. 

Ne pozabite: OSTANITE EKO!


Oglejte si tudi