DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Zbiranje nevarnih odpadkov se začenja v ponedeljek, 15. maja

Spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov v občinah Celje, Vojnik, Dobrna, Štore, Šentjur, Žalec, Braslovče, Prebold, Polzela, Vransko, Tabor in Dobje bo potekala med 15. in 27. majem 2023.

Med nevarne odpadke spadajo akumulatorji, baterije, zdravila, pesticidi, barve, laki, topila, razredčila, lepila, kozmetika, čistila, neonske cevi, odpadno jedilno in motorno olje, pršila, embalaža, ki je onesnažena z nevarnimi snovmi … V pomoč, ali vsebuje izdelek nevarne snovi, so grafični simboli na embalaži nevarnih izdelkov, kot so oksidativno, okolju nevarno, eksplozivno ipd.

Kje in kdaj bo stala premična zbiralnica s strokovno usposobljeno ekipo, je navedeno v letakih, ki so jih vsa gospodinjstva prejela skupaj z aprilskimi položnicami in so objavljeni tudi na spletnem mestu družbe Simbio.
Občane ob tem prosijo, da pri predaji nevarnih odpadkov te hranijo v originalni embalaži, ki naj bo dobro zaprta, da ne pride do razlitja vsebine. Pomembno je, da se odpadki med seboj ne mešajo, saj to lahko povzroči nepredvideno reakcijo med različnimi snovmi. Dokler nevarnih odpadkov ne oddate v akciji zbiranja, jih hranite na suhem, varnem in otrokom nedosegljivem mestu.

1/2


Nevarne odpadke lahko brezplačno oddate na varno kadar koli v okviru delovnega časa v svojem najbližjem zbirnem centru.

Oddajte nevarno na varno!


LETAK_ODVOZ NEVARNIH ODPADKOV JE V PRIPONKI

***

Več informacij: predstavnica za odnose z javnostmi mag. Helena Kojnik: 031 374 604, vodja akcije Aleš Založnik: 031 610 478

Oglejte si tudi