Vojnik

JUTRI
22°C
14°C
ČET.
22°C
10°C
Oceni objavo

Koncert Malega godalnega orkestra GŠ Celje

V ponedeljek, 26. maja 2014, ob 19. uri smo se s koncertom z naslovom »Brez besed« resnično vrnili v zlata 60. in 70. leta prejšnjega stoletja. Dirigentka, ki je napisala vse aranžmaje za orkester, je v širok repertoar Malega godalnega orkestra dodala še neminljive zimzelene skladbe slovenskih korenin, ki jih še danes vsi radi prepevamo. Skladbe Mojmirja Sepeta, Jureta Robežnika, Jožeta Privška, ki so jih prepevali Elza Budau, Oto Pestner in drugi znani slovenski pevci, so v nas prebudile nostalgijo po nekih drugih časih, ki se jih skorajda ne spomnimo več.

Za presenečenje in veselje pa je poleg odlične glasbe poskrbel pisec marsikaterih zimzelenih skladb – gospod Dušan Velkaverh, ki je bil tudi dirigentkin prvi šef in je o njej povedal kar nekaj čudovitih besed. Tokratna posebnost večera so bili mentorji učencev, ki so se jim skorajda vsi (z izjemo Damirja Korošca) pridružili na odru. Tako so mali glasbeniki s ponosom igrali z lokom ob boku z Alenko Firšt, Miho Firštom, Domnom Hrastnikom, Kristianom Kolmanom, Aleksandarjem Kuzmanovskim, Mašo Mareš in Barbaro Rajević ter Tamaro Povh na klavirju. Na tolkalih se jim je pridružil še dijak Aleš Lesjak, na bas kitari pa Jaka Krušič.

Veliko obiskovalcev koncerta v Narodnem domu je z mrmranjem ali žvižganjem katere od zimzelenih zapustilo prostore Narodnega doma in odšlo v večer z nasmehom in dobre volje. Kako le ne bi?

 

Špela Florjanič

 

Oglejte si tudi