Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Izvir voda in glas srca na Nanosu

V poletnih dneh, ko vročina segreva naše domove, se vsak rad odpravi na svež zrak. Turistično društvo Podnanos je v okviru poletnih prireditev Imago Sloveniae - Izvir voda in glas srca, v sodelovanju z župnijo Podnanos, tudi letos organiziralo že tradicionalno žegnanje harmonik in drugih inštrumentov.
Nedeljskega popoldneva, 21. julija, po opoldanski maši, je bilo pred cerkvijo sv. Hieronima nadvse pestro.  Po tradicionalnem žegnanju glasbenih instrumentov se je, prvič na tej planoti zgodil koncert Harmonikaškega orkestra Vilija Marinškaiz Postojne. Med koncertom so se harmonikašem pridružili tudi godci od vsepovsod, ki so prinesli svoje inštrumente k blagoslovu.

V gosteh smo imeli Folklorno skupino Prekmurje Lendava, ki so s svojimi prečudovitimi plesi očarali obiskovalce. Prijatelji iz Lendave so domačine povabili, da skupaj zaplešejo ob živi glasbi, ki je ta dan na Nanosu ni zmanjkalo.

Za prijetno vzdušje je  poskrbel tudi humorist Roman Blaško z Gore, ki je s svojo pozitivno energijo marsikomu popestril dan. S skupno energijo, ki smo jo pričarali vsi obiskovalci na Nanosu, lahko rečemo, da je bil dan zelo zanimivo preživet.

Tekst in foto Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi