Vipava

JUTRI
25°C
9°C
SOB.
25°C
10°C
Oceni objavo

VDC Ajdovščina – Vipava na morskem 'pobegu'

Lahkotnost gibanja, občutek breztežnosti, vonj po soli in božajoči sončni žarki. Zraven pa še oblilo sproščenega druženja, smeha in klepetavega 'kofetkanja'. Tako blagodejno in lepo, da smo julijski izlet na morje izvedli v dveh delih in se že veselimo dodatnih ponovitev.
V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava redno organiziramo aktivnosti, povezane z vodo in plavanjem. Z njimi krepimo zdravje, saj voda nudi prijetno, pomirjujoče terapevtsko okolje in se hkrati sproščeno zabavamo. Tako med letom redno, vsak drugi teden, obiskujemo bazen v bližnjem CIRIUS-u Vipava. V poletnem času si privoščimo 'skok' v bazen na Letnem kopališču Ajdovščina, poseben čar pa imajo naši izleti na morje.

Tako smo se v juliju že dvakrat, prvič 7. in nato še 12. odpravili v Izolo. Kopališče oz. resort Dva topola se nahaja korak od jedra tega starega ribiškega mesta z bogato zgodovino in je obdan s čudovitim parkom. Posebnost je prilagojena plaža za invalide, ki pri vstopu v terapevtski bazen z morsko vodo potrebujejo fizično pomoč. Bazen, opremljen z dvigalom, omogoča, da lahko vsak, ne glede na fizične omejitve, svobodno zaplava. 

1/4




Prijetno razpoloženim in od plavanja rahlo utrujenim nam je zadišalo po kavi. Brez sproščenega 'kofetkanja' pri nas preprosto ne gre. Tokrat smo si ga privoščili z vonjem po soli in razgledom na morje. In načrtovanjem naših naslednjih 'pobegov' na lepše. Eden od njih, malo daljši, bo tudi naše tradicionalno septembrsko letovanje v Ankaranu.

Oglejte si tudi