JUTRI
21°C
16°C
SRE.
21°C
14°C
Oceni objavo

Ena in edina - Nina Pušlar na nepozabnem srečanju v VDC Ajdovščina - Vipava

V nedeljo, 5. 5. 2024 popoldan, nas je z nepozabnim obiskom v enoti Vipava razveselila trenutno ena najpopularnejših slovenskih pevk. Ena in edina, Nina Pušlar. Preden se je podala na večerni koncert na Lavričevem trgu v Ajdovščini, smo jo lahko pobliže spoznali. Očarala nas je s pesmijo, srčnostjo in preprostostjo.

V zadnjem tednu aprila se je v naši enoti v Vipavi veliko 'šušljalo' o tem, da bo pevka Nina Pušlar imela ob prazniku občine Ajdovščina koncert na Lavričevem trgu. Tlele so tihe želje, kako jo bi bilo lepo srečati in od 'blizu' spoznati. Vedeli smo, da je zelo zasedena, vendar smo vseeno zbrali pogum in jo povabili na obisk. S hvaležnostjo za njen odziv in prijetno vznemirjeni od navdušenja smo jo v nedeljo, 5. maja ob 15. uri, pričakali v naši enoti v Vipavi.

Nina nam je sproščeno odgovorila na naša radovedna vprašanja. Povedala nam je, kako se je začela njena glasbena pot. Ne izhaja sicer iz glasbene družine, vendar pa je z glasbo povezana že od malih nog. Kot deklica se je učila igranja prečne flavte. Ves čas pa je tudi prepevala. Skupaj s prijateljicami je nastopila na valeti ob zaključku osnovne šole. Po tem nastopu so jo prijateljice in njen brat skrivaj prijavili v drugo sezono Bitke talentov (v okviru TV zabavne oddaje Spet doma), na kateri je decembra 2005 zmagala in postala znana širši javnosti. Teden dni po zmagi je že izdala svojo prvo skladbo Ni ona. Pesem je zanjo napisal njen velik glasbeni prijatelj Matjaž Vlašič, ki jo je tudi spremljal na našem srečanju. Nina, ki je izdala že 7 albumov, je lanskega decembra praznovala polnoletnost glasbenega ustvarjanja. Svoj 18. jubilej je proslavila z velikim koncertom v dvorani Stožice, ki jo je napolnila do zadnjega kotička. Povedala je, da je bil to iz organizacijskega vidika najzahtevnejši projekt. Za leto 2025 pa že načrtuje praznovanje svoje 20. obletnice. Kot posebej ljubo in nepozabno izkušnjo je izpostavila sodelovanje v muzikalu Cvetje v jeseni, v katerem je nastopala kot Presečnikova Meta. Kombinacija petja, plesa in igre ji je pomenila poseben izziv, ki bi ga z veseljem še kdaj ponovila.

Spregovorila nam je o lepih in tudi težkih trenutkih v njeni karieri, o kateri pa ni nikoli razmišljala, da bi jo zaključila. Petje je njeno življenje. Po napornih koncertih si napolni baterije s sprehodi, meditacijo. Ker je življenje glasbenika 'obrnjeno na glavo', je z leti postala bolj 'nočna ptica'. Zjutraj rada spi, saj pred eno ponoči običajno ne gre v posteljo. Zelo veliko bere in rada se odpravi v hribe. Povedala nam je, da ji bilj kot dolgi dopusti ustreza več krajših oddihov. Zna si vzeti čas zase. Veliko ji pomeni, da ima za seboj ekipo ljudi, ki ji zaupa. V njeni stalni zasedbi je sedaj že 15 članov. Veliko ji pomeni tudi družina - navezana je na svojo primarno, je ponosna teta trem nečakom, si pa tudi sama močno želi postati mama.

1/4

Nina Pušlar je odgovorila na naša radovedna vprašanja. Foto: VDC Ajdovščina - Vipava

Nina se je z veseljem fotografirala z nami. Foto: VDC Ajdovščina - Vipava.

Nina nas je očarala s pesmijo, srčnostjo, preprostostjo in toplino. Foto: VDC Ajdovščina - Vipava.

Nina z "VDCjevimi oboževalci". Foto: VDC Ajdovščina - Vipava.

Ob koncu nam je Nina zapela pesem Svet je tvoj, ki je tudi ena njenih najljubših. Podarila nam je svoj zadnji CD s posvetilom in se z nami fotografirala. V sproščenem druženju nas je očarala s svojo srčnostjo, toplino in preprostostjo. Neustrašno sledi svojim sanjam in daje občutek, da res lahko osvoji ves svet. Naša srca je nedvomno. Ena in edina, Nina.  

 

 

 

 

Oglejte si tudi