Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V Vipavi Tečaj o odprtem izobraževanju

V prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri se je 2. julija začel petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju, ki bo potekal vse do petka 6. julija.

Organizator tečaja sta Univerza v Novi Gorici in UNESCO Katedra za odprte tehnologije za odprte izobraževalne vire in odprto učenje, ki deluje v okviru Instituta »Jožef Stefan«. Goste je uvodoma pozdravil rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Cilj tečaja je udeležencem približati osnovna znanja, praktične nasvete in izkušnje, ki jim bodo v pomoč pri uporabi odprtih izobraževalnih virov (OER) in pripravi lastnih izobraževalnih materialov. Udeleženci se bodo seznanili s postopki, metodami in orodji odprtega izobraževanja. Slišali bodo, kako uskladiti odprto izobraževanje z razvojnimi in strateškimi cilji. Od priznanih strokovnjakov in praktikov bodo pridobili osnovno znanje o konceptih odprtega izobraževanja, o pedagoških vidikih ter o problematiki, vezani na vsebino odprtega izobraževanja. Tečaj vsebuje tudi praktično delo.

Predavatelji in udeleženci prihajajo iz 17 držav (Slovenije, Brazilije, Fidžija, Francije, Grčije, Indije, Italije, Južnoafriške republike, Kanade, Kenije, Makedonije, Malezije, Malte, Nemčije, Uzbekistana, Velike Britanije, ZDA) in jih bo skupaj okrog 50.

Andreja Leban, Univerza v Novi Gorici

Oglejte si tudi