Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Utrip v turistično informacijskem centru Vipava

Turistično informacijski center Vipava deluje v okviru Zavoda za turizem TRG Vipava.
V lanskem letu je TIC Vipava, ki se nahaja v centru Vipave na Glavnem trgu, obiskalo skoraj 10.000 obiskovalcev. Ena tretjina teh obiskovalcev je prišla v organiziranih skupinah. Povečini si skupine pod vodstvom lokalnega turističnega vodnika ogledajo Vipavo in dvorec Lanthieri. Po ogledu obiskovalcinaredijo postanek v Vinoteki Vipava, kjer si ogledajo film Vipavska dolina ob kozarčku avtohtonega vipavskega vina.Večkrat se odločijo za ogled Podnanosa kot rojstnega kraja slovenske himne ali za ogled Vrhpolja z znamenitimi Rupnikovimi mozaiki in zgodbo o bitki pri mrzli reki. Skupine nato obiščejo turistične kmetije, gostilne in vinske kleti po vipavskih vaseh.

Skoraj polovica obiskovalcev v TIC-u Vipava je gostov iz tujine. Največ turistov prihaja v Vipavo iz Francije, Belgije, Nizozemske, Italije, Nemčije, Avstrije, Združenih držav Amerike in drugih držav. Tuji turisti se v Vipavski dolini največ zanimajo za degustacije vin. V TIC-u Vipava predstavimo turistom vipavska vina v Vinoteki, nato pa jih napotimo v vinske kleti. Najbolj jih navdušujejo vina iz vipavskih avtohtonih vinskih sort. Turiste zanima kolesarjenje po vinorodnih gričih in po nanoški planoti ter krajši pohodi in ogledi znamenitosti.

Poleg vipavskih vin v Vinoteki, lahko obiskovalci v TIC-u Vipava najdejo nove turistične spominke Vipavska dolina: magnetke in razglednice Vipavska dolina (prve češnje, stara sorta zelen, pršut  in  »na zdravje«), športne majice Vipavska dolina (burja record), čokolado z vipavsko breskvijo, predpasnike Vipavska dolina za majhne in velike, na voljo je embalaža 100% lokalno in drugi spominki.

V zimskem času TIC Vipava predstavlja vipavsko turistično ponudbo na sejmih in večjih dogodkih kot npr. na največjem turističnem sejmu na območju BeneluxaVacantiebeurs Utrecht ter na skupni stojnici Vipavska dolina na sejmih v Ljubljani (Natour Alpe Adria) ter v Gorici v Italiji (Expomego).

Skupaj z občino Ajdovščina gradimo spletno stran www.vipavskadolina.si.
Vabljeni k spremljanju vsebin, posebej šemesečnih e-novic.

 

Zavod za turizem TRG Vipava (TIC Vipava, Vinoteka Vipava)

Oglejte si tudi