Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Stanovanja in hiše za mlade - a res?

Znano dejstvo je že, da naj bi država v nekaterih slovenskih občinah gradila tako imenovane "hiše za mlade". O tem je še vedno govora v nekaterih občinah. Naslednja pomemba zadeva, ki naj bi, predvsem mladim, olajšala pot do prvega doma, so tako imenovani "krediti za mlade, kjer bo porok država". Pri obeh omenjenih zadevah se je zalomilo in sicer na način, da je bilo o obeh veliko govora in predvidevanja, a nobena od njiju (do sedaj) ni udejanjena - ni postala realna.

Veliko ljudi se tako sprašuje sledeče:

1. Ali bo projekt "hiše za mlade", skladno s katerim naj bi mladim družinam in drugim mladim bilo omogočeno, da kupijo hiško za približno 50.000 EUR, izveden?

2. Ali bo država dejansko porok za najem stanovanjskih kreditov za mlade do 38 let in če da, kdaj?

Kje naj bi iskali odgovora na ti dve vprašanji? 

Žal, odgovor na slednje vprašanje  je preprost - odgovorov za sedaj še nihče ne ve. Navezujoč se na zadevo pod točko 1. je namreč tako, da je o tem še govora, ampak za sedaj še nobena občina ni pričela z realizacijo tega projekta v smislu začetka gradnje.

Navezujoč se na zadevo pod točko 2. je tako, da zakon, ki bi kaj takšnega dejansko določal, ni bil nikoli (v celot)i sprejet, tako banke niso prejele (jasnih) navodil o tem, da naj bi država mladim jamčila za kredite.

Naslednje vprašanje, ki se ob tema dvema vprašanjima vsem zainteresiranim poraja, je gotovo, ali sta ti dve zadevi zgolj mit ali misli država resnično kaj ukreniti v tej smeri? Na ta odgovor čakamo tudi številni pravniki, ki nas stranke kar naprej o tem sprašujejo. Torej, lahko zgolj sklenemo, da pričakujemo razjasnitev teh perečih se vprašanj s strani pristojnih in nekako menimo, da bi bilo lepo, če bi nam jo podali.  Do takrat nam preostane zgolj čakanje. 

Oglejte si tudi