Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
25°C
12°C
NED.
25°C
13°C
Deli
2566

Vipavski upokojenci državni podprvaki v balinanju

Moška balinarska ekipa Društva upokojencev Vipava je kot prvouvrščena na športnih igrah severnoprimorske, ki jih je letos organiziralo DU Renče, na državnih športnih igrah upokojencev Slovenije v Škofji Loki dosegla odlično drugo mesto, kar je glede na konkurenco velik uspeh. Med sodelujočimi ekipami mojstrov balinanja je le ekipa Ilirske Bistrice zmogla boljši rezultat.
Balinanje, ki ima pri nas bogato tradicijo, je med članicami in člani društva priljubljena rekreativna športna dejavnost in priložnost za druženje, tako na društveni ravni kot tudi na nivoju pokrajinske Zveze društev upokojencev Severnoprimorske, na nivoju države in mednarodnih turnirjih, kjer sodelujejo tudi upokojenci iz Sovodenj iz sosednje Italije in Lovrana iz Hrvaške.

Med članstvom v DU Vipava je tudi sicer velik interes za športno rekreacijsko dejavnost. Posebno priljubljen je pikado, kjer moške kot tudi ženske ekipe dosegajo odlične rezultate. Na zadnjih treh turnirjih, ki so jih organizirala DU Solkan, Idrija in Bovec, so moške ekipe DU Vipava osvojila vsa prva mesta.

Zato bodo tudi v bodoče športni dejavnosti članstva  posvečali veliko pozornost in s tem prispevali k večji kakovosti življenja starejših.

Ivo Krušec

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi