Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Vipava ima prvakinje Mini pokala Slovenije

Na Kodeljevem v Ljubljani je 16. februarja potekal finalni turnir Pokal članic in Pokal Spar. Pred tem pa so se za pokalno lavoriko pomerili tudi najmlajši košarkarji in košarkarice. Ekipa Vipave je v finalu deklet prepričljivo premagala Celjanke z rezultatom 94:53 in prvič osvojila pokalni naslov. Strateg na klopi Matjaž Mlakar je ekipo že lani popeljal na zaključni turnir, kjer je ekipa osvojila 4. mesto, letos pa na sam vrh, do naslova prvakinj v Mini pokalu deklet.

Z izjemnim statističnim učinkom sta se izkazali Veronika Ferjančič, ki je v dobrih 23 minutah igre zbrala 21 točk, 11 skokov in 10 pridobljenih žog, in Vita Bavdek, ki je dosegla kar 31 točk in dodala še 10 skokov. Obe sta bili izbrani tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja, medtem ko je nagrado za najbolj borbeno igralko prejela njuna soigralka Bistra Ceket.

Za Vipavo so v finalu nastopile in priigrale naslov, pokal in zlate medalje: Veronika Ferjančič, Vita Bavdek, Bistra Ceket, Hana Kobal, Aida Uka, Zala Prah Peljhan, Tajda Žgur, Monika Funa, Zala Tratnik, Doroteja Rehar, Lana Terčelj in Sara Dolenc.


Oglejte si tudi