Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Ekipa U14 v finalu Mini pokala deklet Slovenije!

Po lanskem odličnem 4. mestu so dekleta Košarkarsega kluba Vipava pod vodstvom trenerja Matjaža Mlakarja letos še stopila stopničko višje in se prebila v finale, v sam boj za Mini pokal Slovenije pri dekletih.

Vse od začetka sezone so dekleta blestela v pokalnem tekmovanju, nizala suverene zmage in pokazala izjemno košarkarsko znanje ter ekipni duh. V četrtifanu so s prestola spravile dvakratne zaporedne pokalne parvakinje iz kluba Domel iz Škofje Loke. V polfinalu  pa ponovno nadigrale in izločile  Ljubljansko ekipo Ježica A.

S tem so spisale čudovito športno zgodbo, zgodovinski uspeh za Košarkarski klub Vipava in celotno Vipavo.

Finale bo 16. februarja 2024 v Ljubljani na Kodeljevem, nasprotnice pa iz prestižnega kluba Cinkarna Celje.

Vsi uspehi kluba v zadnjih letih pričajo o dobrem delu v klubu in pomenu dekliške košarke v Vipavi, ki ni le športna dejavnost, ampak je pomemben del življenja za razvoj mladih deklet. S svojim pozitivnim vplivom na samozavest, prijateljstvo in ekipni duh postavlja temelje za uspešno prihodnost in prispeva k bogatitvi lokalne športne skupnosti.

Vipava postaja center zahoda za dekliško košarko, saj se v klub vpisujejo dekleta iz širše okolice in sicer iz Kopra, Tolmina, Cerknice, Pivke, Sežane, Postojne ... Z izjemno generacijo deklet se veselimo nadaljnjih uspehov tudi v prihodnjih sezonah.


Oglejte si tudi