Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Dišalo je po kostanjih in domačnosti

V Centru starejših Pristan v Vipavi je bilo v torek, 24. oktobra, nadvse živahno. Kostanjev piknik za stanovalce in svojce je dodatno popestrila tombola.
Druženje in družabnost ter krepitev odnosov med stanovalci in njihovimi svojci imajo v Centru starejših Pristan Vipava poseben pomen. Redno v centru potekajo raznolike družabne dejavnosti (športne aktivnosti, sprehodi, obiski prostovoljcev, ustvarjalne in kulinarične delavnice, bralne urice,…) s katerimi si stanovalci krajšajo dneve.

 

V torek, 24. oktobra, pa je bilo v Pristanu še posebej živahno. Zadišalo je po jesenskih dobrotah. Že drugo leto zapored so bili na kostanjev piknik poleg stanovalcev povabljeni tudi njihovi svojci. V domače vzdušje je prijetno vznemirjenje vneslo igranje tombole. Stanovalci centra so ob lupljenju kostanjev ter kramljanju s svojci in prijatelji z zanimanjem čakali naslednjo izvlečeno številko in vestno obkrožali številke na lističih. Za glasbeno kuliso in ozvočenje je seveda skrbel najstarejši slovenski DJ, DJ Nace (Ignac Stibilj), tudi sam stanovalec v Pristanu.

 

Najbolj srečno roko pri tomboli, ki jo sicer stanovalci redno igrajo vsak teden, je tokrat imel Ištvan Gradiček. Poleg kostanjev so stanovalci in njihovi gostje (vseh skupaj  je bilo več kot 200), okušali jedi iz eko živil. Prav eko živila so ena od novosti v Centru starejših Pristan, saj jih bodo stanovalci odslej imeli na jedilniku vsak teden.

 

Ivana Bratož

Oglejte si tudi