Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Spoznavanje poklica trgovec

V sredo, 17. oktobra 2018, smo učenci in mentorice projekta 'Program dodatnega usposabljanja', ki ga podpirata Evropska unija in Republika Slovenija iz evropskega socialnega sklada, spoznavali poklic trgovec v trgovini C&A v Qlandiji v Novi Gorici.
C&A ter FMG Group sta nam pripravila zanimivo predstavitev dela v trgovini. Učenci so se z navdušenjem dejavno vključili v pripravo trgovine pred prihodom strank, saj je bilo potrebno pobrisati prah in očistiti ogledala. Ob devetih je Ema ponosno obrnila ključ in odprla trgovino za nakupovalce. Ob vodenju trgovk so učenci opravljali še druga dela: zlagali majice, nameščali hlače na obešalnike, pospravljali oblačila iz garderob, izdajali račune, pospravljali nakupljene stvari v vrečke. Ogledali smo si tudi zelo zanimivo preoblačenje lutk v 'coni A' pri vhodu v trgovino. Po delu se je seveda prilegla tudi malica v restavraciji Spar.
Okrepčani smo pripravili še stojnico, kjer smo mimoidočim predstavljali CIRIUS Vipava in projekt PDU. Učenci so z mentoricami izvedli ustvarjalne delavnice ter izdelke tudi poklonili obiskovalcem, ki so si z zanimanjem ogledali film o PDU. Ob tem smo zbirali zamaške za našega učenca Vida.

Učenci so bili nad dogajanjem navdušeni in komaj čakajo, da se spet odpravimo v C&A.
Trgovini se zahvaljujemo za gostoljubje in pripravljenost za sodelovanje!
http://www.cirius-vipava.si/spoznavanje-poklica-trgovec/

Aleksandra Poniž Rupnik, mentorica PDU

Oglejte si tudi