Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
16°C
-2°C
2495

Osnovnošolci nadvse ustvarjalni

Žiga Umek odličen na državnem natečaju Naravne in druge nesreče

Letošnji nagrajenec na likovnem natečaju Naravne in druge nesreče, ki se je navezoval na naslov »Pozor, nevarna snov«, je osmošolec Žiga Umek. Žiga  je s svojim kolažem uspešno prepričal strokovno komisijo na regionalnem izboru ter se nato odlično odrezal še na državnem izboru. Udeležil se je sklepne prireditve v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu. Na natečaju je sodelovalo 3.693 mladih in 645 mentorjev iz več kot 80 vrtcev s podružnicami, skoraj 190 osnovnih šol s podružnicami in 13 osnovnih šol s prilagojenim programom.

Mednarodni likovni natečaj Rainbow

Učenci OŠ Draga Bajca smo sodelovali na 11. mednarodnem likovnem natečaju Rainbow. Natečaj organizira ministrstvo za izobraževanje in znanstvene raziskave iz Romunije. Razveselili so nas rezultati, saj sta se dva naša učenca, devetošolca, odlično odrezala. Patricija Boben je prejela bronasto medaljo, Miha Kopatin pa za svoj izdelek  diplomo »special prize«. Obema učencema iskreno čestitamo in jima želimo še veliko ustvarjalnega veselja v prihodnje! 

Likovni natečaj Evropa v šoli

V četrtek, 11. maja 2017, je potekal slavnostni zaključek natečaja Evropa v šoli 2017, ki ga organizira Zveze prijateljev mladine Slovenije. Letos je bil razpisan likovni in literarni natečaj na temo Svet, v katerem želim živeti. Nagrade na področnem delu natečaja, ki ga je organiziralo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščine  so  prejeli: Branka Ferjančič, Lea Lavrenčič, Naja Bratož, Julija Kovač, Ema Guštin, Melanija Fabčič, Jakob Lozej in Anže Furlan. Dve likovni deli pa sta bili iz regijskega izbora uvrščeni na državno raven. Avtorja teh del sta: Aleksej Blanuša in Mija Žagar.

Vsem učencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko ustvarjalnega navdiha!

 

Kristina Lavrenčič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!