Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Razredno gledališče v 4. razredu

Konec aprila smo četrtošolci na Osnovni šoli Draga Bajca zaključili projekt, ki je vključeval posnetke namiznega gledališča Grdi raček in radijskih iger, ter dramsko igro Žiga, kisla kumara.
Poseben izziv je bilo snemanje filma o čarovniškem sejmu v Čaritrgu, na katerem se je pojavilo kar nekaj svetovno znanih osebnosti - Matilda, Harry Potter, njegova prijateljica Hermiona in prijatelj Ron … V filmu, ki je bil insert  dramske igre, so odlično zaigrale čarovničke Kornelija Feferon Kavolfior - Maruša Kramli Marmolja, Čarimara Von Majaron- Alexandra Trevisan, prodajalci turbo čarovniških metel in prodajalke čarovniških napojev in urokov. V igri je vlogo čarovnice Mice doživeto odigrala Špela Marc, Simon Kete pa se je v predstavi ves čas kislo držal, ker mu oče ni dovolil med nevihto igrati računalniške igre.  V igro smo vključili tudi ples. Pod vodstvom
Nine Štorso naše čarovničke postale prava plesna skupina! Za uspešen nastop so si zaslužili bučen aplavz staršev in vrstnikov. Še enkrat čestitamo!!

Film sta posnela in zmontirala naša devetošolca Blaž Bratovž in Aljaž Fajdiga.

Mentorica Damjana Černigoj

Oglejte si tudi