Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
19°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

Sodelovanje Univerze v Novi Gorici in Veterinarske bolnice Vipava Ivan Princes s.p.

V petek, 15. maja 2015, sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in direktor Veterinarske bolnice Vipava Ivan Princes s.p. mag. Ivan Princes, sklenila pridružitveni sporazum na podlagi katerega je Veterinarska bolnica Vipava Ivan Princes s.p. pridobila status pridružene organizacije Univerze v Novi Gorici in postala sestavni del sistema Univerze v Novi Gorici.

V sistem Univerze v Novi Gorici se, kot pridružene organizacije Univerze v Novi Gorici, lahko vključijo organizacije z razvojno, ekspertno, klinično, umetniško ali drugo dejavnostjo, ki smiselno dopolnjuje dejavnost Univerze v Novi Gorici. Veterinarska bolnica Vipava Ivan Princes s.p. je prva organizacija, ki je s sklepom Senata in Upravnega odbora Univerze v Novi Gorici, pridobila status pridružene organizacije Univerze v Novi Gorici.

Z vključitvijo Veterinarske bolnice Ivan Princes s.p. v sistem Univerze v Novi Gorici bosta obe inštituciji medsebojno dejavnost tesneje partnersko povezali in nadgradili z namenom, da dosežeta večjo znanstveno in strokovno uspešnost ter zagotovita možnosti za postavitev in delovanje novih in zanimivih znanstvenih in študijskih programov.

Veterinarska bolnica Vipava Ivan Princes s.p. s svojo ekspertno in klinično dejavnostjo smiselno dopolnjuje obstoječo dejavnost Univerze v Novi Gorici. V okviru skupnega sodelovanja bosta inštituciji zagotovili laboratorij za poskusne živali, pridobili raziskovalne licence ter vzpostavili in razvili nove živalske modele za proučevanje neurodegerativnih bolezni, travmatskih poškodb možganov in hrbtenice, bolečine, imunskih bolezni, presajanje celic v terapevtske namene ter proučevanje vpliva okolja in podnebnih sprememb na kardiovaskularni sistem.

Za sodelovanje z Veterinarsko bolnico Vipava smo se odločili, ker je biomedicina ena od strateških področij, s katerimi se Univerza ukvarja. Tu si obetamo veliko sinergij, ki se bodo morda, kdo ve, lahko končale tudi z novim študijem veterine”, je od podpisu poudaril rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik. “Univerza nam bo pomagala ustanoviti raziskovalno skupino. Odločili smo se, da bomo šli globje v raziskave, brez pomoči Univerze pa tega ne bi zmogli”, je pojasnil mag. Princes.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Oglejte si tudi