Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Pridobitev polnega certifikata 'Družini prijazno podjetje'

Zavod Pristan je s strani Inštituta Ekvilib in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejel polni certifikat 'Družini prijazno podjetje'.
Zavod Pristan deluje na področju institucionalnega varstva starejših v okviru Centra starejših Pristan Vipava in na področju pomoči družini na domu v 25 občinah po Sloveniji Trenutno zaposluje 180 sodelavcev in je največji zasebni izvajalec storitve pomoč družini na domu v Sloveniji.

V Pristanu se zavedajo svoje družbene odgovornosti in vpliva, ki ga ima njihovo delovanje na zaposlene ter ostale deležnike. Zavedajo se, da za uspešnostjo podjetja stojijo zaposleni, ki so ključni deležniki podjetja. Njihovo zadovoljstvo in pripadnost sta bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast. Zato so se odločili za pridobitev in ohranitev certifikata 'Družini prijazno podjetje'.

Certifikat Družini prijazno podjetje je svetovalno-revizorski postopek, ki temelji na družbeno odgovornem principu upravljanja, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja. Certifikat je dolgoročen svetovalni postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše sodelovanje z zaposlenimi in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji, širi pa se tudi v druge države (Hrvaška, Srbija, Makedonija,...). Certifikat podeljujejo od leta 2007 in ga je do sedaj pridobili že preko 240 podjetij v Sloveniji iz različnih področij dela. Polne certifikate so letos prejeli Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu, Nil, Radenska, Saubermacher Slovenija in Zavod Pristan.

Skozi postopek certificiranja so v Zavodu Pristan določili 13 ukrepov ter načrt vpeljave le teh za izboljšanje upravljanja delovnih procesov ter kakovosti delovnega okolja za boljše usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.

Zavod se mora v času postopka držati projektnega plana implementacije izbranih ukrepov ter aktivnosti, ki so jih določila. Skozi celoten postopek njihovo delo na podlagi letnih poročil spremlja ocenjevalec/svetovalec Inštituta Ekvilib.

V Zavodu Pristan so prepričani, da bodo lahko njihovi zaposleni s pomočjo ukrepov, ki so jih sprejeli v okviru polnega certifikata »Družini prijazno podjetje« tudi v prihodnje še lažje usklajevali svoje poklicno in zasebno življenje.

 

Oglejte si tudi