Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Pestre jesenske počitnice na Gočah

Deževne dni smo na Gočah posvetili otrokom, saj so bili ti zaradi jesenskih počitnic prosti in so dneve preživljali doma. V torek, 31. 10. 2023, smo jim v prostorih KS priredili filmski večer, kjer ni manjkalo kokic, smeha in dobrega animiranega filma.

V petek, 3. 11. 2023, je k nam v goste prišla likovnica Ines B. Mohorič z Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, ki je vodila likovno delavnico za otroke. Otrokom je predstavila monotipijo, ki je ena od tehnik grafike. Otroci so najprej risbo, narisano na plastično folijo, odtisnili na papir. Nastala je grafika, ki pa ni ponovljiva – en odtis, kar tudi pomeni beseda monotipija. Odtisnili so več svojih risb: najprej so risali avtoportrete z liki, potem pa še jesenske motive. V nadaljevanju, jim je Ines B. Mohorič predstavila še eno obliko monotipije: ploščo je z valjčkom prebarvala z rumeno in rdečo barvo, otroci so na ploščo položili papir in nanj previdno, a močno, risali s svinčnikom. List so nato dvignili s plošče, ga obrnili in se zagledali v čudovito grafiko, ki so jo pustili svinčnik in barve. Otroci so bili navdušeni: vsak je naredil po več grafik, zato se je prostor KS obarval v čudovite jesenske barve. Sklenili smo, da nas Ines ponovno obišče decembra, česar se otroci že veselijo.

Sobota je bila namenjena prvi predstavi otroškega gledališkega abonmaja. Obiskala nas je Pika, ki je otroke popeljala v veliko Pikino pustolovščino. Otroci so skupaj s Piko telovadili, se igrali igro Zobek, ne jezi se, risali živali in uporabljali domišljijo. V dvorani podružnične šole Goče sta se razlegala dobra volja in smeh. Veseli nas, da se je abonmaja udeležilo veliko otrok iz Občine Vipava, ki bodo od novembra do marca uživali v gledališki predstavah v izvedbi KUKUC gledališča. Se vidimo decembra na naslednji predstavi!

Meta Furlan

Oglejte si tudi