Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Nastop Vipavske doline na mednarodnih turističnih sejmih

V mesecu januarju je Zavod za turizem TRG Vipava v sodelovanju s turističnimi ponudniki predstavljal Vipavsko dolino na dveh mednarodnih turističnih sejmih v Evropi.
Med 12. in 17. januarjem je potekal največji sejem na območju držav Beneluksa, sejem Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem. Letos smo ponudbo Vipavske doline predstavljali že četrto leto zapored. Sejem letno obišče preko 100.000 ljudi, ki se zanimajo za aktivno preživljanje počitnic, kampiranje, kolesarjenje, touring počitnice. Letos smo zaznali povečano povpraševanje prav po izposoji električnih koles na destinaciji. Veliko pozornost pri obiskovalcih sejma vedno vzbudi vipavski vinski kotiček, kjer lahko gostje degustirajo vrhunska vipavska vina. Letos so se gostje navduševali nad vini iz Vinskih kleti Vidus, Santei, Miška, Sv. Martin in Saksida. Poleg Ingrid Saksida (kmetija Saksida iz Zalošč) in Bojane Curk (Kamp Tura) se je sejma udeležila tudi Nizozemka Jolanda de Haan, ki na nizozemskem trgu že zastopa vipavska vina.

Za sejmom v Utrechtu je sledil sejem v Stuttgartu (CMT), ki je potekal med 20. in 25. januarjem. Obiskovalci sejma poznajo predvsem ponudbo slovenskih zdravilišč, vendar je v porastu zanimanje za touring počitnice, potovanja iz kraja v kraj in odkrivanje novih doživetij. Gostje so se zanimali predvsem za ponudbo kampov. Na slovenski stojnici so gostje lahko poizkušali tudi različne slovenske dobrote, na vipavski tudi vina iz vinskih kleti Wipach, Cultus in Branka Furlana.

Vsakoletno nastopanje na sejmih je ključno za razvoj turistične destinacije. Vipavsko dolino želimo predvsem razvijati v smeri zelenega in trajnostnega turizma, kjer bodo individualni gostje našli mir v pristnem domačem okolju. Vipavska dolina je privlačna tudi v smislu lokacije, saj je od glavnih slovenskih pa tudi svetovnih znamenitosti (Benetke) oddaljena le uro do dve.

 

Urška In Maja

Oglejte si tudi