Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
ČET.
20°C
14°C
Oceni objavo

Izlet v Planico

V četrtek, 17. aprila 2016, smo se sedmošolci iz OŠ Vipava, udeležili izleta v Planico. Dobili smo brezplačen vstop, prevoz in malico, vse to po zaslugi učencev likovnega snovanja 1, ki so se pod mentorstvom učiteljice Kristine Lavrenčič na likovnem natečaju »Planica in otroci« uvrstili med finaliste.

Čeprav smo se morali zbuditi zelo zgodaj, smo bili vsi nasmejanih obrazov. Avtobus je izpred šole v Vipavi odpeljal ob 5:30. Vseh sedmošolcev je bilo 43, z nami so šle še 3 učenke osmega razreda in 4 učitelji.

Z vmesnim  postankom smo v Planico prišli ob 9:00. Že ko smo iskali parkirišče, smo vsi skozi okna gledali kako skakalci letijo po nebu.

Ko smo izstopili iz avtobusa, so nam učitelji razdelili vstopnice in kupone za brezplačno malico. Napotili smo se k šotoru, kjer so delili malice. V istem šotoru, je bil tudi »tatto kotiček« , kjer so nam s pomočjo vode na obraz prilepili tatuje. Po malici smo se razvrstili po skupinah in si poiskali prostor za ogled tekme smučarskih poletov.

Tam so bile tudi stojnice, kjer si je veliko od nas kupilo navijaške rekvizite. Vsi smo navijali za naše slovenske orle in veselo dvigovali zastave v zrak. Nekateri od nas so se uspeli prebiti do ograje, kjer so dobili avtograme.

Vsi smo bili veseli, ko smo videli, da je Peter Prevc zmagovalec. Po končani tekmi smo se vsi otroci zbrali pred odrom, kjer so nastopili reperji. Med nastopom so razglasili zmagovalca likovnega natečaja. Nagovoril nas je tudi predsednik Slovenije Borut Pahor in ministrica za šolstvo, Dr. Maja Makovec Brenčič. Po končanem nastopu so na oder prišli vsi smučarski skakalci slovenske reprezentance. Nato so se zbrali v šotoru in delili avtograme. Žal jih nismo dobili vsi, ampak nam to vsekakor ni pokvarilo dneva. Potem smo se zunaj šotora usedli za mize in pojedli malico.

Dan je bil zelo lep in vsi so zelo uživali. Domov smo prišli z veliko zastavami, katere nas bodo vedno spominjale na ta čudoviti dan.

 

                                                                                                                Mija Žagar in Anja Premrl, 7. b

Oglejte si tudi