Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Knjižni kotiček v Pristanu

Knjige so prijateljice, ki nikoli ne razočarajo. So večne, zabavne, tolažeče, zaupne, iskrive in vedno na voljo. Popeljejo nas v svet domišljije, kjer ni nikoli dolgčas. Čeprav knjige na splošno v današnjem času izrivajo modernejši mediji, zlasti pri starejših ne izgubljajo pomena. V Centru starejših Pristan smo v sredo, 15. oktobra, proslavili odprtje novega prostora, posvečenega prav knjigam.

Uredili smo prijeten kotiček, kjer si bodo stanovalci lahko izbrali knjigo, prebirali revije, poklepetali s sostanovalci, se sproščali na masažnih stolih in se prepustili pisanim besedam, da jih odnesejo v svoj čarobni svet. Da se knjižne police pridno polnijo, gre zahvala številnim posameznikom, ki so podarili zanimive knjige in revije. Nov družabni prostor je opremljen z računalnikom z dostopom do interneta, v njem pa bodo potekale tudi razstave ročnih del stanovalcev.

Približno enkrat mesečno bo v knjižnici še posebej živahno, ko bodo na vrsti Bralne urice. Srečanja, ki potekajo v sodelovanju z Lavričevo knjižnico iz Ajdovščine, že skoraj od začetka delovanja Centra starejših Pristan, vodi Zdenka Žigon. Bralne urice so namenjene vsem stanovalcem Pristana, ki so ljubitelji dobrih knjig, zlasti pa tistim, ki težje berejo in jim je knjiga zaradi zdravstvenih razlogov težje dostopna. Skupno branje in pogovor poglablja medsebojne odnose, nas ohranja duševno sveže in omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa.

Mojca Trdan

Oglejte si tudi