Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Velika sreča v 'majhnih' pozornostih

Delovanje Društva upokojencev Vipava je naslonjeno na vrednote in modrost, ki jih prinaša jesen življenja. Aktivnosti letnih programov zato združujejo v povezovanju, pomoči in prijaznosti.
Del tega zadanega poslanstva so tudi redni obiski Doma starejših v Ajdovščini, Centra starejših Pristan v Vipavi in tamkajšnjega Zavoda CIRIUS. Člani društva pri obisku vseh treh ustanov poskrbijo, da se jim pridruži še kdo; tako so letos vzdušje skupaj z njimi bogatile pevke ljudskih pesmi iz Gradišča pri Vipavi, tudi same so članice društva upokojencev, Dejan - glasbenik na zanimivo zvenečem inštrumentu in mladi Urban z Lozic, ki je godel na harmoniko.

Vsi, ki so bili deležni posebne delegacije, ki je trosila dobro voljo, so bili veseli takega obiska. Vzdušje je bilo tako pozitivno in sproščeno, da so nekateri z njimi tudi zapeli in zaplesali. Kako pomembna, dobrodošla in 'velika' pa so zanje takšna srečanja, pove tudi del ene izmed zahval za čas in pozornost, ki jo jim je namenilo društvo z nastopajočimi.

»Sreča je mozaik, sestavljen iz mnogih manjših kamnov.«, je pisalo v njej. In ti majhni kamenčki, ki predstavljajo dejanja prijaznosti, vljudnosti, ustrežljivosti, koristnosti, dobrohotnosti in nesebičnosti, so skupaj prijetna slika, v katero želimo vsi zreti. To so na videz  majhne stvari, ki se seštevajo, a skupaj  predstavljajo in sestavljajo skrivnost srečnega.

V Društvu upokojencev Vipava dajemo vse več pozornosti medgeneracijskemu povezovanju, h kateremu gotovo sodijo ne le podobni obiski, ampak tudi  sodelovanje, saj nas pri tem vodi misel, da smo skupaj močnejši.

KI

Oglejte si tudi