Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Domače viž oživele nanoško planoto

V nedeljo, 19. julija 2015, so bile temperature že zjutraj zelo visoke, zato se je marsikdo odpravil na Nanos k cerkvi sv. Hieronima, kjer je potekala sveta maša in je zaradi hladnejšega zraka lahko zadihal.
Že drugo leto zapored je daroval sveto mašo vrhpoljski župnik Janez Kržišnik. Posebnost te nedelje je, da poleg mašne daritve organizira TD Podnanos, že nekaj let, še blagoslov harmonik in drugih inštrumentov. Že tretjič zapored, pa je potekala prireditev v okviru poletnih prireditev IMAGO SLOVENIA pod okriljem Občine Vipava. Po maši je sledil koncert harmonikašev. Tokrat smo prisluhnili domačim vižam izpod glasbenih prstov domačih fantov. Marsikaterega poslušalca so tako navdušili, da je z veseljem zapel poznane narodne skladbe.

Ponovno so nam glasbeniki pričarali nepozabno doživetje na nanoški planoti, ki ga bomo lahko obiskovalci prireditve še dolgo nosili v srcu in svoje prijetno doživetje delili z vsemi prijatelji.

Vabljeni tudi drugo leto na Nanos, da se bomo skupaj poveselili in zapeli kakšno domačo ter se naužili svežega nanoškega zraka. 

Foto in tekst: Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi