Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Zveza za Primorsko z novim vodstvom

V prijetnem okolju domačije Štokelj na Planini so se 16. junija sestali ajdovski in vipavski zzp-jevci na svoji volilni konferenci.

Občinski odbor ZZP sta dolga leta zelo uspešno vodila Aleksander Lemut in Peter Velikonja, saj je imela naša največja regionalna stranka vedno svoje svetnike v obeh občinskih svetih. Mirno lahko rečemo, da je bila ZZP vsa ta leta pomemben igralec na političnem parketu obeh občin. Sedaj pa so v občinskem odboru ocenili, da je prišel čas za spremembe in novo, mlajše, ter ambiciozno vodstvo. Za predsednika je bil izvoljen Borut Černigoj, za podpredsednico pa Alenka Nussdorfer Bizjak (oba iz Ajdovščine ) in za podpredsednika David Bratož iz Podnanosa. Odgovorno delo glavne tajnice bo v rokah Ines Pergar iz Lokavca. Predsednik glavnega odbora je dr. Borut Koloini iz Vipavskega Križa, podpredsednika pa Špela Štokelj iz Planine in Marko Nabergoj z Lozic. Vodja kluba občinskih svetnikov ZZP pa bo še naprej Angel Vidmar iz Lokavca. Nato so izvolili še kandidate za organe stranke, saj bo imela ZZP v mesecu oktobru v Novi Gorici svoj 16. kongres. Tudi tu se načrtuje pomladitev vodstva stranke.

V nadaljevanju so ocenili svoje dosedanje delo in poslušali poročilo vseh strankinih svetnikov. Enotna ocena je, da so svetniki ZZP aktivni, strokovni in pomemben del obeh koalicij, tako v občinskem svetu v Ajdovščini kot tudi v Vipavi. Realiziranih je bilo veliko projektov iz našega predvolilnega programa, lahko bi jih bilo tudi več, ampak moramo upoštevati našo moč, ki so nam jo dali volivci na zadnjih lokalnih volitvah.

Volilna konferenca in novo vodstvo pomeni tudi začetek priprav na nove lokalne volitve. Nanje bomo šli pripravljeni in z visokimi cilji 5 + 3. To pomeni pet svetnikov v Ajdovščini in tri svetnike v Vipavi. Zakaj pa ne!

Občinska organizacija ZZP

Oglejte si tudi