Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
16°C
-2°C
Deli
3469

Tečaj o odprtem izobraževanju v Vipavi

V prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri je med 2. in 6. julijem potekal petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju.

Organizator tečaja sta bila Univerza v Novi Gorici in UNESCO Katedra za odprte tehnologije za odprte izobraževalne vire in odprto učenje, ki deluje v okviru Instituta 'Jožef Stefan'. Goste je uvodoma pozdravil rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Cilj tečaja je bil udeležencem približati osnovna znanja, praktične nasvete in izkušnje, ki jim bodo v pomoč pri uporabi odprtih izobraževalnih virov (OER) in pripravi lastnih izobraževalnih materialov. Udeleženci so se seznanili s postopki, metodami in orodji odprtega izobraževanja. Slišali so, kako uskladiti odprto izobraževanje z razvojnimi in strateškimi cilji. Od priznanih strokovnjakov in praktikov so pridobili osnovno znanje o konceptih odprtega izobraževanja, o pedagoških vidikih ter o problematiki, vezani na vsebino odprtega izobraževanja. Tečaj je vseboval tudi praktično delo.

Predavatelji in udeleženci so bili iz 17 držav (Slovenije, Brazilije, Fidžija, Francije, Grčije, Indije, Italije, Južnoafriške republike, Kanade, Kenije, Makedonije, Malezije, Malte, Nemčije, Uzbekistana, Velike Britanije, ZDA) in jih je bilo skupaj okrog 50.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Univerza v Novi Gorici

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!