Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
23°C
4°C
PON.
18°C
8°C
Deli
3325

Poletni koncert Pihalnega orkestra Vrhpolje

V nedeljo, na predvečer dneva državnosti, so člani pihalnega orkestra izvedli tradicionalni poletni koncert na Glavnem trgu v Vipavi. Koncert je privabil množico poslušalcev, ki so prisluhnili lahkotnim ritmom orkestrašev in čudovitim glasovom deklet iz gostujoče vokalne skupine Plejade.

Tokratni koncert je bil nekoliko drugačen kot smo jih sicer vajeni, saj je bil program sestavljen povečini iz skladb namenjenih solistu in orkestru.

Kot se za prihajajoči državni praznik spodobi, so orkestraši poletni koncert otvorili z državno himno. Pri drugi skladbi večera pa so se nam predstavili člani tolkalske sekcije orkestra; Uroš Nemanič, Blaž Drofenik, David Škrlj in Radoš Bone, ki so nam zaigrali skladbo 'Pole position', skladatelja E. Kopetzkega. Pred nastopom gostujoče skupine so nam orkestraši predstavili skladbo iz tekmovalnega programa – 'Festa Paesana', ki so jo uspešno odigrali tudi na mednarodnem tekmovanju v Opatiji, kjer so v hudi konkurenci osvojili 2. mesto, dirigent Matjaž Meden pa nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja.

Koncert so nadaljevala dekleta iz vokalne skupine Plejade, pod taktirko dirigenta in skladatelja Patricka Quaggiata, ki so s svojimi čudovitimi glasovi popeljale poslušalce v svet popularne glasbe in priredb znanih sodobnih izvajalcev.

Druga polovica koncerta je bila namenjena našim solistom. Metod Ferjančič nam je na saksofon odigral nežno in počasno jazzovsko 'Reverie', klarinetistka Ana Krapež pa nekoliko bolj živahno skladbo 'Der Klarinettenmuckel'. Kot zadnji izmed solistov se nam je predstavil bivši predsednik orkestra – Janez Groznik, ki je z 'Bass polko' dokazal, da je lahko tudi tuba solistični instrument.

Zadnja skladba večera je bila čudovita 'The symphonic Gershwin', priredba skladb znanega ameriškega skladatelja Georga Gershwina. 'Amerikanec v Parizu', 'Rapsodija v modrem' in 'Kubanska uvertura' je marsikaterega poslušalca navdala s počitniškim vzdušjem, ki smo ga takrat že vsi nestrpno pričakovali!

Lara Rojc
Foto: Jan Skočaj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi