Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

20 let Folklornega društva Vipava

Velikonočni ponedeljek je praznik, ki nas po stari ljudski tradiciji nagovarja, da obiščemo svoje prijatelje in znance ali pa, da prijatelje in znance povabimo k sebi v goste. To je praznik druženja in praznovanja.

Tako so to počeli naši predniki, ki so se na velikonočni ponedeljek prvič po štirideset dnevnem postu smeli veselo družiti. Mladina je spontano organizirala popoldanski ples, zapelo se je par ljudskih pesmi in zbrana družba je veselo rajala.

Da bi se ta ljudski običaj ohranil, organiziramo vipavski folkloristi, že vrsto let svoj tradicionalni koncert. Letošnji je jubilejni, ker praznujemo 20. letnico Folklornega društva Vipava.

Prisrčno vas vabimo, da pridete ta dan v Vipavo, kjer pripravljamo za vas bogat koncert. Kar tri folklorne skupine nas bodo popeljale v stare ljudske plese po lepi Primorski. Iz Celja prihajajo srednjeveški viteški plesalci, ki nam bodo s čarobnimi kostumi in plesi pričarali vzdušje grajskega življenja. Domači pevci iz Banjške planote pa nam bodo prav po starem zapeli.

Pripravljamo torej, lep in zanimiv program, zato vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite, da skupaj praznujemo, na velikonočni ponedeljek, 6. aprila, ob 18. uri zvečer, v Domu kulture v Vipavi.

Folklorno društvo Vipava.

Oglejte si tudi