Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Marec - mesec žena

Marec je gotovo mesec, za katerega bi lahko trdili, da je namenjen ženam. Ženam vseh vrst - mladenkam, mamam, babicam; ne glede na to ali so gospodične ali gospe. Marec je namreč mesec, ki ga zaznamujeta dva lepa datuma - 8. marec in 25. marec. 8. marec je vsem dobro znan kot dan žena, 25. marec kot materinski dan. Ob tej priložnosti Zavod Madinat vsem ženam izreka čestitke.

Uvodoma smo omenili, da je mesec marec posebej posvečen ženskam. V tem mesecu želimo vsem ženam, da bi bile predvsem ženske. Marica Batič, direktorica Zavoda Madinat, želi vsem ženam iskreno veselje v njihovi vlogi, oziroma, kakor je sama povedala: 

" Vsem ženam želim, da bi ob dnevu žena bile predvsem ženske. Nežne, predane, ljubeče in skrbne, kakršne nas je ustvarila mati narava. Prepustite se svoji ženski vlogi, ne glede na vse norme sodobne družbe. V osnovi smo ženske še vedno ženske, torej bodimo to. Počutite se dobro v svojem telesu in si dovolite biti ženstvene."

"Ob materinskem dnevu vsem materam želim, da bi bile na prvem mestu prav matere. Materinstvo je ena izmed najlepših, a hkrati ena izmed najzahtevnejših vlog v življenju ženske. Brez nje bi bile vse me matere prazne. Ob misli na materinski dan me je spreletela še sledeča misel, katero vem, da sem videla napisano na steno porodnišnice v Postojni:  "Dajte vse rože tega sveta ženam, ženam, da bodo rodile."

Iskrene čestitke vsem ženam in materam. 

Zavod Madinat

Oglejte si tudi