Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Goče se predstavijo

V torek, 2. junija, je Vipavsko dolino obiskala snemalna ekipa oddaje Dobro jutro z Marijo Merljak in Moniko Tavčar. Za širšo javnost so se predstavile tudi Goče. Snemanje je potekalo z lepega prostora ob pokopališču, od koder sega čudovit razgled proti vasi, vinogradom in vse tja do cerkve Marije Snežne na Obeluncu.
Uvodoma je nekaj besed o bogati kulturni dediščini, znamenitostih in pestrem kulturnem in izobraževalnem dogajanju na vasi povedala predsednica KS Anja Godnič. S slikanjem na platno je Ljudmila Kotolupova lepo prikazala, kako lahko tako okolje spodbuja umetniško ustvarjanje. V prispevku je sodeloval študijski krožek 'Na vrtu', ki deluje pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina in KS Goče že tretje leto. Udeleženke so prikazale izdelovanje zeliščne soli iz svežih zelišč. Za predstavitev kulinaričnega dela je poskrbel Davorin Mesesnel s Cejkotove domačije, kjer so pripravili mineštro šelinko, zeliščno frtaljo, njoke s šparglji, ocvirkovko in odlično sladico - češnjeve štruklje z drobtinami, skuto in meto. 

Med vinarji sta se predstavila: Miha Povh iz Vinarstva Povh, ki je spregovoril o avtohtonih vinskih sortah pineli in zelenu, ter Andraž Ferjančič kot mladi in ambiciozen prevzemnik Kmetije Ferjančič. O dejavnostih v KS lahko sledite tudi na naši facebook strani. In, če uporabimo besede Anje:»Dobrodošli na Gočah v vseh letnih časih!«

Karla Ferjančič

Oglejte si tudi