Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Literarna šola Lavričeve knjižnice že v deseti izdaji

S 15. septembrom bo Šola kreativnega pisanja, ki jo organizira Lavričeva knjižnica Ajdovščina, odprla vrata v novi sezoni 2022-2023. Šola je nastala ob 120-letnici rojstva pisatelja Danila Lokarja. Nekdanjo ustvarjalnico oziroma Besedovalnico, kot so jo poimenovali, od začetka vodi pisatelj, publicist in fotograf iz Ajdovščine Bojan Bizjak. Ta je na podlagi nekdanjih delavnic in lastnih literarnih izkušenj napisal tudi dobro sprejet uporabniški priročnik Kreativno pisanje. Slušatelji imajo možnost – na podlagi presoje mentorja – svoje literarne izdelke javno objaviti tudi v elektronski literarni reviji Lavričeve knjižnice BURJAČ (https://burjac.si/), ki joureja Bojan Bizjak.

Šola je namenjena vsem, ki se želijo poučiti o postopkih literarnega ustvarjanja oziroma so za njimi že literarni poskusi, vendar želijo pisanje še izboljšati. Udeležujejo se je odrasli najrazličnejših poklicev in izobrazbe ter statusa, od upokojencev do dijakov in študentov. 

Šola je delovala tudi v koronskem času, in sicer na 'oddaljen način'. Slušatelji so prejeli predavanja in vaje na svoj elektronski naslov, opravljene vaje je mentor pregledal ter mnenje in nasvete za izboljšavo posredoval vsem udeležencem. Le-ti tako primerjajo svoj literarni pristop in napredek z drugimi ter odpravljajo opažene šibkosti v pisanju. Tudi zaradi načina dela so se šole udeležili slušatelji iz vse Slovenije. V minuli sezoni so začele delo začetna, nadaljevalna in napredna skupina, skupno 22 slušateljev.

Nova sezona 2022-2023 bo steklaob prijavi najmanj 5 slušateljev, organizirana bo v začetni in nadaljevalni skupini. Spodnja starostna meja za udeležbo je 15 let. Šola se bo zaključila maja 2023 z literarnim večerom.

Dodatne informacije

(051) 388-130, artur.lipovz@ajd.sik.si

Bojan Bizjak

(041) 233-021, besedovalnica@gmail.com ali bbojan5@siol.net

Oglejte si tudi