Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Uspešno leto filma Rimska zgodba

Film izpod DD Studia, Red Visionproductionst ter KID Teodozija – Rimska zgoda, je po več kot uspešni junijski premieri, katere se je udeležilo slabih 2.500 gledalcev doživel uspehe tudi drugod.
Bil je namreč gost tudi v Šmartnem v Brdih, v Kanalu ob Soči, dvakrat v Ajdovščini (v okviru KAŠ-evega letnega vrta ter v okviru septembrskega Štrudlfesta), v Kobaridu (festival fronta), Volčji dragi (poletno dogajanje v Lakenessu), v kinu v Novi Gorici, v kulturno pastoralnem centru Gerogios v Piranu, v Kosovelovem domu v Sežani, v Baški grapi, v Semiču v Beli krajini in nazadnje še v Vrtojbi.

22. decembra pa čaka film še posebna praznična projekcija v domačem ozračju v Solkanu v Šeše baru. V pripravi je tudi projekcija v Ljubljani. Naslednje leto pa bo film zagotovo še bil predvajan na primorskem in širše.

Film je bil tudi gost festivala slovenskega filma v Portorožu, kjer je v okvirju festivalske televizije AKTV bil predvajan kar trikrat. Prejel je kritiko popularnega kritiškega bloga Jezdeci vsebine, prav tako pa je o filmu spregovorila tudi Majda Širca. Več o kritikah si boste lahko kmalu prebrali tudi na internetu. Film je bil več kot odlično in pohvaljeno preveden tudi v angleščino. Prevedla ga je Beti Uršič.

Pred njim je nekaj festivalov, novo leto z novimi dogodivščinami, izdaja DVD-ja, objava kratkega filma »v zakulisju«, ki bo razkril zanimivo ozadje poteka snemanja filma. Prav tako ste povabljeni, da film za naslednje leto rezervirate v vašem (večjem) kraju, še posebej ciljamo na poletne projekcije, ki so posebno doživetje.

Za nami je naporno, pestro a hkrati več kot razburljivo in zanimivo leto, ki je obrodilo enega izmed največjih sadov vseh treh društev. Vendar tudi leto pred nami ne bo namenjeno zgolj počivanju na lovorikah. S projekti bomo nadaljevali. Za novim projektom lahko sledite na Facebook Kulturno izobraževalno društvo Teodozij.

V imenu vseh ustvarjalcev, vam želimo lepe praznike ter uspeha ter vztrajnosti polno novo leto!
Nejc Furlan

Oglejte si tudi