Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Narava nas vztrajno kliče

V teh dneh je veliko ljudi preprosto obupanih, ne samo zato, ker je veliko takih, ki so ali na čakanju ali primorani delati od doma, ampak tudi, ker ne vedo, kako bi porabili ves prosti čas. Otroci so doma, šole so zaprte, vrtci so zaprti. Javno življenje je mrtvo. Stikov smo se dolžni izogibati. Novica o koronavirusu nas je vse presenetila, kajti le kdo je pričakoval tako nenaden zaplet vsakodnevnika?

 

No, dobra novica je, da je obup odveč. Res je, to niso rožnati časi. Res je, hudo nam je, predvsem psihično. A po drugi strani se vprašajmo: A smo mi, ljudje, bitja, ki nas je mati narava ustvarila, slišali njen obupan klic takrat, ko smo vsak dan slepo hiteli v službo? Takrat, ko smo v baru 'kofetakali'? Ko smo šli na koncert s prijatelji, ko smo šli na bowling, ko smo se grebli za višjo pozicijo v službi in podobno...a smo slišali klic narave ob vseh sončnih dneh, ki so se nam ponujali? Ko so bila nakupovalna središča odprta skoraj cele dneve, je marsikateri starš otroke tja peljal, so se tam igrali, zabavali, se 'fajn' imeli...Zdaj tega ne moremo. 

 

Ravno prebivalci širše Vipavske doline in seveda tudi drugi, imajo sedaj priložnost podati se po številnih krasnih poteh, ki nam jih naša lepa dolina ponuja. Se sprašujete, kakšna je razlika med zdaj in prej, saj je marsikdo tudi prej pogosto v naravi? Ne trdim, da prej nismo zahajali v naravo, nasprotno. Le opazili nismo vseh čarov, ki nam jih ponuja. Zdaj imate čas in to res veliko več časa kot sicer. In ta čas, ljudje, izkoristite na svežem zraku, v naravi, uživajte v vseh lepotah, ki vam jih življenje prav zdaj nudi, kajti v vsem slabem je vsaj drobtinica dobrega.

 

Če še vedno dvomite o tem, kam in s kom bi šli, vam predlagam:

Ne razmišljajte depresivno, ne zapirajte se vase. Vsak ima nekoga. Vsak ima nek interes. Lahko je to tudi samo vaš zvesti štirinožni prijatelj ali pa preprosto ste samo vi. Narava ima za vse nas odprta vrata. Predlagane poti, ki so zares čudovite so vsekakor vse poti naše lepe Gradiške ture, nato je tu vsem Vipavcem poznana pot na Plaz ali sprehod na Stari grad. Za tiste bolj drzne je še vedno tu pot na Nanos. Glede na to, da imate sedaj čas, ste lahko tako pogumni, da se iz same Vipave odpravite kar na Nanos, zastavite si tak ali podoben izziv. To vas bo navdalo z oblico pozitivne energije. Pred vami bo namreč izziv, ki ga boste želeli premagati. Tako kot bomo na koncu kot družba premagali zloglasni virus, ki je sedaj med nami. 

 

Ostanimo doma in vrnimo se k naravi. Vse bo dobro.

 

 

Oglejte si tudi