JUTRI
21°C
16°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence je denarni prejemek, ki pripada staršem otrok, rojenih v obdobju od 1. 1. 2020 do 30. 6. 2023, s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Končno je znano, kdaj bodo dodatek prejeli tisti upravičenci, ki ga še niso.

Veliko vas je, preko elektronske pošte, spraševalo, kdaj boste prejeli izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pred kratkim podalo informacijo o tem, kdaj bo izvedeno nakazilo enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence tistim upravičencem, ki ga še niso prejeli. Nakazilo bo izvedeno dne 30. 11. 2023.

V primeru, da upravičenci še vedno ne prejmete nakazila, niti dne 30. 11. 2023, se obrnite na pristojni Center za socialno delo ali na zgoraj navedeno ministrstvo.

Poudarjam še, da je obvezno, da imate upravičenci izpolnjen pogoj stalnega prebivališča v Sloveniji, sicer vam dodatek ne pripada in s tem niste niti upravičenci do dodatka.

Uporabna povezava: https://www.gov.si/novice/2023-11-10-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-za-novorojence/

V kolikor potrebujete še dodatne informacije, se lahko name brezplačno obrnete preko elektronskega naslova marica.baticius@gmail.com



Oglejte si tudi