Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

Ura za zemljo 2018

WWF-ova pobuda Ura za Zemljo (Earth Hour) bo ponovno združila na tisoče mest in občin po vsem svetu, ki bodo pokazali svojo zavezanost zdravem planetu. Ker se naš skupni dom sooča z dvema velikima izzivoma, podnebnimi spremembami in propadanjem biološke raznovrstnosti, se bo največja svetovna okoljevarstvena akcija osredotočila na mobilizacijo posameznikov, podjetij in vlad za iskanje rešitev, ki so potrebne za gradnjo trajnostne prihodnosti.

 

Od simboličnega dogodka ugašanja luči v Sydneyu leta 2007, je Ura za Zemljo prerasla v akcijo, ki jo podpirajo v več kot 180 državah. Ker se svetovna biološka raznovrstnost zmanjšuje z zastrašujočo hitrostjo, se bo Ura za Zemljo letos osredotočila na konkretno ukrepanje v smeri ohranjanja biološke raznovrstnosti in narave (Aichi cilj 1). Z geslom »Connect2Earth« (Poveži se z Zemljo), letošnja Ura za Zemljo izpostavlja najpomembnejše svetovne okoljske probleme. Sloganu »Connect2Earth« so v WWF Adria dodali slogan »Connect2Rivers« in celotna pobuda se bo v Sloveniji osredotočila na zaščito naših pomembnih rek in mokrišč, ki so med najbolj ogroženimi ekosistemi. Sladkovodne vrste namreč izumirajo najhitreje od vseh vrst na svetu, kar 100-krat hitreje kot vrste na kopnem, in njihovo število se je v samo 50 letih zmanjšalo za kar 81%.

 

OBČINA VERŽEJ SE BO PRIDRUŽILA AKCIJI URA ZA ZEMLJO, ter v soboto 24.3.2018, ob 20:30 za eno uro ugasnila luči na svojih ulicah,... in s tem pokazala, da nam je mar za naš planet.


Koordinator projekta v Sloveniji:

Bojan Stojanović, WWF Adria, 051 367 362, bstojanovic@wwfadria.org

Oglejte si tudi