Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

SPOŠTOVANI OBČANKE IN OBČANI!

Pred nami so Velikonočni prazniki, ko človeštvo po izročilu krščanske vere slavi zmago življenja nad smrtjo. Tudi čas, ki ga trenutno živimo je po svoje zaznamovan z bojem življenja s smrtjo. Le da ima v tem boju vsak od nas  priložnost, da je na strani življenja. Vsak ima priložnost, da z odgovornim ravnanjem pomembno prispeva k zajezitvi širjenja okužb s koronavirusom. Ocenjujem, da smo na dobri poti, zato tudi čez Velikonočne  praznike ostanite  doma in upoštevajte izdana  navodila ter omejitve. Tako bomo najbolje pomagali k hitrejši normalizaciji stanja v naši družbi.  Situacija glede okužb s koronavirusom  je še zmeraj resna, vendar verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. 

 

Praznik zmage življenja nad smrtjo izkoristite za poglobitev vezi v družinah, za pogovore in tiste majne stvari, za katere nam ob običajnem vsakodnevnem vrvežu pogosto zmanjkuje časa. Ne pozabimo na starejše, bolne, osamljene, vzemimo si čas, jih pokličimo, vzpodbudimo, napolnimo z upanjem. 

 

Želim vam lepe blagoslovljene Velikonočne praznike. Podoživite jih z mislijo na čas, ki prihaja po tem obdobju preizkušnje. To bo čas novih priložnosti, v katerem pa bomo bogatejši najmanj za eno izkušnjo. Da smo povezani lahko močnejši in da skupaj lahko premagamo tudi na videz nepremagljivo. 

 

Ostanite doma in ostanite zdravi!

 

                                                         Slavko Petovar, župan Občine Veržej

 

Oglejte si tudi