Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

Prvo večdnevno srečanje in usposabljanje s prostovoljci Šole zdravja v Veržeju, 23. – 26. 5. 2022

Uspešno smo zaključili prvo večdnevno usposabljanje s prostovoljci Šole zdravja v Veržeju. Povabljeni so bili prostovoljci, vodje oziroma namestniki večjih, prvo nastalih skupin iz vseh regij – 31 vodij skupin, člani upravnega in nadzornega odbora ter 6 izvajalcev (Slovenska filantropija, pisarna in strokovni kader). Jutranjo telovadbo sta vodila prof. športne vzgoje Andraž Purger  in mag. kineziologije Eva Jeza.  Andraž  je poleg jutranje vadbe “1000 gibov” vodil tudi vadbo “Dihamo z naravo”. Pri eni in drugi vadbi sta Andraž in Eva kot strokovni kader usmerjala prisotne v pravilno izvedbo posameznih vaj.
Cilj in namen večdnevnega srečanja in usposabljanja je bil:

– Spoznavanje vodstva društva in vodij skupin
– Spoznavanje vodij med seboj
– Kaj prostovoljstvo je in kaj ni
– Skupinska dinamika
– Iskanje idej in rešitev za boljše delovanje društva

Zunanji izvajalec Jaka Kovač iz Slovenske filantropije je izvedel dve delavnici “Vodenje skupin, skupinska dinamika in povezovalna komunikacija” v dveh dneh, vsakič druga skupina po 16-18 udeležencev.  Obe sta potekali v prijetnem, sproščenem vzdušju, udeleženci so aktivno sodelovali in delili svoje izkušnje.

Udeleženci so šli tudi skozi druge delavnice, ki so se izvajale v manjših skupinah (max. 7 ) v katerih so na podlagi fokusnih stavkov iskali rešitve, predloge  in ideje glede prihodnosti društva, sodelovanja s strokovnim kadrom, izboljšav delovanja društva in podružnic, informiranosti članov ter kako si predstavljajo bodočega prdsednika društva.

O tem kako so naši prostovoljci doživeli prvo večdnevno srečanje in usposabljanje vodij in namestnikov lahko preberemo iz njihovih komentarjev kot je npr. ta od Lučke iz Medvod: “Moram vam še enkrat povedati, da sem bila zelo vesela udeležbe v Veržeju. Veliko novega sem zvedela. Znala sem poslušati tudi med vrsticami in si ustvariti mnenje, ki me je napolnilo in obogatilo. Vse skupaj sem prespala in predelala še enkrat. Predlogi za izboljšave se ponovno kopičijo…. Ob priliki napišem več…  Upam, da smo vam pomagali najti pravo pot za naprej in da ste iz naših predlogov lahko izluščili dobronamerne pripombe in ugotovitve. Če bi ta vprašanja oziroma raziskave predali kakšni zunanji instituciji, bi bilo dosti dražje in verjetno tudi drugače, tako pa ste znali združiti prijetno s koristnim. Bravo. Super.

Večdnevno srečanje in usposabljanje z vodji skupin, vodstvom društva in strokovnim kadrom  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Foto utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Oglejte si tudi