Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prometni dan "Varne šolske poti"

V času šolskih počitnic, v četrtek, 1. marca 2018, je v Občini Veržej potekal prometni dan »Varne šolske poti«, ki je bil organiziran v sodelovanju občine, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Veržej in Term Banovci ob podpori Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, Policijske postaje Ljutomer, Medobčinskega inšpektorata in redarstva Ljutomer ter Osnovne šole Veržej in Vrtca Veržej.

Dogodka so se udeležili otroci vrtca, učenci, starši in drugi občani.

Uvodoma je zbrane nagovoril župan Občine Veržej, Slavko Petovar. Sledila je gledališka predstava »Jaka v prometu« v izvedbi Gledališča Makarenko, kjer so skozi poučno igro prikazali spoznavanje prometnih znakov, pravilno prečkanje ceste, način hoje po cesti, kjer ni pločnika in uporabo pravilne izbire oblačil.

Vodja policijskega okoliša g. Uroš Felbar iz policijske postaje Ljutomer je v sodelovanju otrok predstavil varno šolsko pot s poudarkom na odsekih, kjer velja biti še posebej pozoren, kljub pločnikom in prehodom za pešce ter kako izbrati čim bolj varno pot v šolo in domov.

Nato smo se vsi zbrani podali proti telovadnici, kjer je sledilo druženje ob preizkušanju prometnih demonstracijskih naprav v organizaciji Javne agencije RS za varnost prometa. Na razpolago so bili VIDKO, DEMO SEDEŽ Z OTROŠKIM SEDEŽEM, PRAVILNA NAMESTITEV IN UPORABA ČELADE ZA KOLESARJE, TEHTNICI ZA PRIKAZ NALETNE TEŽE. AVP je otroke opremila z odsevnimi predmeti.

Oglejte si tudi