Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

POMEŽIK SONCU - HUMANITARNI PROGRAM

Spoštovani!

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je organizacija, v katero je vključenih 113 Članic (zvez in društev) iz vse Slovenije in že 70 let igra ključno vlogo pri oblikovanju družbe, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. Vsak dan iščemo odgovore na aktualna družbena vprašanja in soustvarjamo življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji. V naše programe in projekte je vsako leto vključenih več kot 70.000 otrok.

ZPMS je znana po svojih humanitarnih programih in projektih, med katerimi je najbolj prepoznaven Pomežik soncu®, saj ga izvajamo že več kot dvajset let. Gre za humanitarni program, v okviru katerega članice ZPMS vsako leto počitnice na morju omogočijo več kot 10.000 otrokom. Od tega do 3.000 otrok iz socialno ogroženih družin letuje popolnoma brezplačno. V letu 2022 je letovalo 11.027 otrok, od tega kar 3311 popolnoma brezplačno.

Vsako leto si prizadevamo za letovanja zbrati čim več sredstev, da bi počitnice ponovno omogočili čim večjemu številu otrok, zato se po pomoč obračamo tudi na vas.

                                                    Zveza prijateljev mladine Slovenije




Oglejte si tudi