Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

OBVESTILO OBČINE VERŽEJ GLEDE ZAŠČITNE OPREME

Spoštovane občanke in občani, 

 

Ker se Vas je kar nekaj obrnilo na občino z vprašanjem glede dobave zaščitne opreme za posameznike, Vam žal moram pojasniti, da občina razpolaga z zelo malim obsegom zaščitne opreme, ki pa je skladno z načrti zaščite in reševanja namenjena najprej tistim službam, ki so najbolj izpostavljene tveganju za prenos okužbe. 

 

Občina se trudi po najboljših močeh pridobiti dodatne količine zaščitne opreme, predvsem rokavic in zaščitnih mask, vendar je pri tem precej neuspešna, saj tudi država zaščitno opremo, kolikor je dobi, dodeljuje skladno s potrebami najbolj izpostavljenih  in obremenjenih službam. Dodatno opremo smo naročili preko regijskega štaba Civilne zaščite in  tudi preko drugih poti, vendar do dobav žal še ni prišlo. 

 

Glede na situacijo z okužbami v naši Občini, bi Vas želel še posebej nagovoriti, da spoštujete vse predpisane ukrepe, ki jih je za zajezitev širjenja koronavirusa predpisala država. Skrbite za higieno rok s pogostim umivanje in razkuževanjem, vzdržujte medsebojno razdaljo, omejite medsebojne stike

 

Tisti ki imate predpisano samoizolacijo jo striktno izvajajte  in predvsem ostanite doma! 

 

Ostanite odgovorni in zdravi, skupaj nam bo uspelo!

 

                                                                             Župan Občine Veržej,  Slavko Petovar 

 

Oglejte si tudi