Občina Veržej in Zavod Marianum Veržej v sodelovanju z Društvom za promocijo in zaščito prleških
dobrot objavlja
RAZPIS ZA
OCENJEVANJE PRLEŠKE TÜNKE IN MESA IZ ZASEKE
Razpisni
pogoji:
- Ocenjuje se samo prleška tünka in meso iz zaseke.
- Vsak prijavitelj lahko prijavi le en kos mesa z zaseko (v razmerju 70:30).
- Za certificirane proizvajalce se zahteva izdelava po recepturi, ki je določena v proizvodni specifikaciji 'Prleška tünka' (dostopen pri objavitelju razpisa).
- Na razpis se lahko prijavijo vsi proizvajalci prleške tünke in mesa iz zaseke, ne glede na to, ali so registrirani za prodajo izdelka ali ne.
- Dostava izdelka za ocenjevanje: v sredo 20. september 2023, med 8.00 in 9.00 uro, v Zavodu Marianum Veržej, Puščenjakova ulica 1, 9241 Veržej.
- Predhodna prijava je obvezna. Sprejemamo jih v Društvu za promocijo in zaščito prleških dobrot, Križevci pri Ljutomeru 11C, 9242 Križevci pri Ljutomeru ali na e-naslov francka.lebaric@siol.net oz. na telefonsko številko 031/703-626 (Frančka Lebarič). Ob prijavi posredujete osnovne kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon). Rok prijave je 19. september 2023.
- Izdelke bo ocenila strokovna komisija na podlagi predpisov senzoričnega ocenjevanja za pridobitev označbe 'Prleška tünka' v sredo 20. septembra 2023, ob 9.15 uri.
- Nagrade in priznanja prejmejo prvi trije najvišje ocenjeni izdelki, potrdila o sodelovanju pa vsi sodelujoči proizvajalci. Rezultati bodo predstavljeni v sklopu osrednje prireditve na Miholovem sejmu v Veržeju, v nedeljo, 24. septembra 2023, ob 12. uri.
- Informacije:
Frančka Lebarič, 031/703-626, e-naslov: francka.lebaric@siol.net.



