Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Pravila za izrabo prostora v glasilu Odsev - referendumi 2022

Pravila za izrabo časopisnega prostora v referendumski kampanji za referendume, ki bodo 27. 11. 2022, v glasilu Odsev

Na podlagi 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZPolS-D, 11/11, 28/11 – odl. US in 98/13) in Odloka o zagotavljanju obveščanja javnosti o delu Občine Trzin in glasilu Občine Trzin (Uradni vestnik Občine Trzin, št. 6/8 – uradno prečiščeno besedilo, 8/12, 3/15, 11/16, 8/20 in 9/21) objavljam pravila za izrabo časopisnega prostora za predstavitev mnenj organizatorjev referendumske kampanje za:

  • zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah Zakona o Vladi Republike Slovenije (OdZRVS-J);
  • zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (OdZRTVS-1B) in
  • zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi (OdZDOsk-A)
  • v glasilu Odsev.

Referendumi bodo v nedeljo, 27. novembra 2022, zato bodo mnenja organizatorjev referendumske kampanje objavljena v novembrski številki Odseva, ki bo predvidoma izšel 21. novembra 2022.

V občinskem glasilu Odsev bo vsem organizatorjem referendumske kampanje zagotovljena enakopravnost pri predstavitvi mnenj. Organizatorji referendumske kampanje imajo v skladu z 32. členom Odloka o zagotavljanju obveščanja javnosti o delu Občine Trzin in glasilu Občine Trzin proti plačilu možnost predstavitve mnenj o referendumu v glasilu Odsev. V skladu z omenjenim odlokom ima vsak organizator volilne kampanje v glasilu za predstavitev mnenja o referendumskem vprašanju, proti plačilu, na voljo največ pol (½) strani. Oglasna sporočila, ki jih v Odsevu želijo objaviti organizatorji volilne kampanje, zaračuna Občina Trzin po veljavnem ceniku in se uvrstijo na strani, ki so namenjene posebej za predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju in so tudi ustrezno označene. Cene (in velikost oglasov) so določene v 2. točki veljavnega cenika glasila Občine Trzin Odsev (Uradni vestnik Občine Trzin, št. 9/21):

Oglasna sporočila organizatorjev volilne kampanje v času volilne in referendumske kampanje (v EUR, brez DDV):

velikost strani:

oglas

polovica

100,00

tretjina

75,00

četrtina

50,00

Tehnična navodila za pripravo oglasnega sporočila vam bomo poslali naknadno glede na izbrano velikost oglasnega sporočila.

O vrstnem redu objav bodo organizatorji referendumske kampanje obveščeni naknadno. Pri določanju vrstnega reda se bosta upoštevala datum oddaje primerno oblikovanih oglasnih sporočil in velikosti oglasnih sporočil glede na razpoložljivi prostor na straneh, ki bodo namenjene predstavitvi mnenj.

Zadnji rok za naročilo objave oglasa je petek, 4. november 2022, zadnji rok za oddajo pripravljenega oglasa je ponedeljek, 7. november 2022. Lektorirana in oblikovana oglasna sporočila lahko organizatorji referendumske kampanje pošljejo v pdf obliki na elektronski naslov trzin.odsev@gmail.com.

Naročila oglasa pozneje kot sedem (7) delovnih dni pred izidom ni mogoče preklicati. Naročeni oglasi, ki bi prispeli po roku za oddajo (7. novembra 2022), ne bodo objavljeni.

Ta pravila se objavijo na spletni strani Občine Trzin.

                                    odgovorna urednica glasila Odsev

                                         Metka Pravst Primožič, l. r.    

Pravila za izrabo prostora v glasilu Odsev - referendumi 2022.

Oglejte si tudi