Logo MojaObčina.si

Trzin

JUTRI
8°C
3°C
PET.
12°C
5°C
529

Izjava za javnost št. 5/3.4.2020 (CZ Trzin)

Izjava za javnost št. 5/3.4.2020 (CZ Trzin)

Trzin, petek 3. april 2020

Člani štaba CZ Občine Trzin so v začetku tedna, skupaj z več kot 20 prostovoljci, izdelali 3.200 zaščitnih mask iz 4-slojnih serviet znamke AirLaid Chic, ki so jih dobili z donacijo podjetja Seti d.o.o. Serviete so kot primerne za nemedicinsko uporabo in torej ustrezne za nujne opravke (trgovina, lekarna, …) potrdili tudi na UKC Ljubljana. Tokratno izjavo izkoriščamo, da se jim še enkrat iskreno zahvalimo za to lepo gesto, prav tako pa tudi vsem prostovoljcem za njihovo delo. Vse od torka, 31.3. zjutraj, pripadniki OŠCZ Trzin vsakodnevno delijo občanom te zaščitne maske in zaščitne rokavice pred vhodoma v obe večji trgovini (Spar/stari Trzin in Mercator/Mlake) in pred pošto v OIC Trzin. Nekaj mask in rokavic so odnesli tudi v lekarno in nekatere manjše trgovine, kjer jih delijo kupcem oz. strankam, ki pridejo k njim in nimajo svojih. Do sedaj so jih razdelili že skoraj 2.000, preostale pa bodo v naslednjih dneh. Poskrbljeno je bilo tudi, da so serviete, iz katerih je moč izdelati tovrstne zaščitne maske, že na policah obeh trgovin, zato si jih bodo v nadaljevanju za lastne potrebe lahko izdelali tudi občani sami.

Zaščitne maske, ki so jih v sodelovanju s CZ Občine Trzin naredili trzinski prostovoljci, bodo na voljo tudi jutri, to je v soboto, 4.4.2020 od 8.–10. ure pred trgovinama Mercator in Spar. Od ponedeljka, 6.4.2020 dalje, teh mask ne bodo več delili, lahko pa jih boste dobili - dokler ne bodo razdelili vseh - na vašo izrecno željo (sporočite na info@trzin.si), na Občini Trzin.

Ob tem so pripadniki štaba CZ krajane in mimoidoče opozarjali tudi na dosledno uporabo zaščitnih sredstev ob vstopu v zaprte javne površine ter vse dni izvajali tako imenovano mehko kontrolo (občasno pregledovanje spoštovanja odloka na najbolj kritičnih lokacijah).

V minulih dneh smo zaščitno opremo posredovali DSO oz. DP Mengeš, enota Trzin ter opremili nekatere druge krajevne upravičence. Še naprej smo beležili potrebe trzinskih podjetij po zaščitni opremi in jih sporočali regijski izpostavi URSZR v Ljubljani. Od tam in do sedaj prejeta zaščitna oprema zadošča le za potrebe OŠCZ in prostovoljcev, vključenih v njihovo delo ter za nekatere najnujnejše intervencije upravičencev do te opreme na krajevni ravni.      

Z začetkom prihodnjega tedna bo za občane Trzina, ki so se obrnili na nas s prošnjo za pomoč, potekal tudi razvoz kosil. Za to bo skrbel prostovoljec OŠCZ Trzin, ki bo naročnikom vsakodnevno pripeljal kosila iz DSO Mengeš, saj v trzinski enoti Doma počitka Mengeš trenutno ne morejo zagotoviti prevoza. Za vse, ki nimajo nikogar, da bi ga zaprosili za pomoč pri oskrbi z živili, zdravili in drugimi nujnimi življenjskimi potrebščinami, še vedno velja, da lahko v ta namen pokličejo na telefonsko številko – 01 235 05 99, vsak dan med 8. in 18. uro.

Občane in občanke prosimo, da še naprej spremljajo in upoštevajo navodila Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) glede preventivnega ravnanja, samozaščite in drugih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Do sedaj nam gre dobro, saj število potrjenih primerov z okužbo COVID-19 v Občini Trzin, po uradnih podatkih NIJZ, ostaja nespremenjeno, to je pri enem potrjenem primeru.

Vsi sprejeti akti, povezani z zajezitvijo širjenja koronavirusa, tako na občinski kot državni ravni, še vedno veljajo, zato vas, v kolikor opazite kršitve navodil in odredb pristojnih organov, naprošamo, da le-te nemudoma prijavite na pristojni Zdravstveni inšpektorat RS.

OSTANITE ZDRAVI, BLIZU SEBI IN SVOJIM NAJBLIŽJIM TER BUDITE RAZUM IN ČLOVEČNOST V LJUDEH!

Seznam pomembnejših telefonskih številk, ki so vam na voljo:

  • Telefonska številka – 01 235 05 99, vsak dan med 8. in 18. uro, za starejše občane, ki živijo sami in potrebujejo dostavo nujnih življenjskih potrebščin,
  • Klicni center za informacije o koronavirusu- 080 1404,
  • Zdravstveni dom Domžale – 01/724-52-77,https://www.zd-domzale.si/
  • ZD Domžale– 041/410-238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči 
  • Psihosocialna pomoč po telefonu Center za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, Enota Domžale – 01 724 63 70, v poslovnem času pon., tor., čet.  od 8.00 do 15.00, v sre. od 8.00 do 17.00 in v pet. od 8.00 do 13.00 ure.
  • Nekaj uporabnih informacij, podatkov, nasvetov idr. lahko najdete tudi na Facebook straneh Trzinski Odsev in Psihosocialna pomoč Trzin.

Pripravila: Maja Keber Furlan (Občina Trzin) in Miha Pavšek (CZ Trzin)

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi