Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Brezplačni začetniški spletni tečaj šivanja

Nekateri smo imeli to srečo, da smo se že v mladosti naučili šivati. To je bilo morda v šoli ali pa so nas učile naše mame, sosedje ali sorodniki. Danes se šivanja v šolah večinoma ne učijo. Torej imamo generacije, ki odraščajo v odraslost, ne da bi ločili en konec igle od drugega.
Trdno verjamem, da je šivanje lahko koristno na mnogo načinov, in svojo ljubezen do šivanja želim deliti s čim več ljudmi.


6 razlogov, zakaj bi morali znati šivati


1. Izboljša razpoloženje
Ustvarjanje nečesa uporabnega in lepega iz nič dela čudeže za tvojo samozavest. Pomaga ti pri uravnavanju razpoloženja in izboljšanju dobrega počutja. To ne velja le za ljudi, ki že znajo šivati, ampak tudi za učenje nove obrti ali spretnosti. Naučiti se nečesa novega je lahko bolj koristno kot opravljati isto dejavnost več kot 10 let.


2. Izraziš svojo individualnost
Z znanjem o tem, kako narediti svoja oblačila, lahko ustvariš oblačila po meri, ki ustrezajo TVOJEMU telesu in stilu. Če sam šivaš oblačila, ti ni treba slediti trenutnim modnim trendom. Namesto tega lahko ustvariš svoj videz tako, da izbereš svojo kombinacijo blaga in vzorcev. Izdelaš lahko oblačila, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje, in izraziš svojo osebnost skozi to, kar nosiš. Poleg tega ni nič podobnega tistemu trenutku, ko lahko rečeš ….. "Uspelo mi je!" Radi se izražamo skozi svoje izdelke.


3. Šivanje ti lahko prihrani denar
Če imaš osnovne veščine šivanja, lahko preprosto in hitro narediš aternacije in popravila, namesto da oblačila vržeš v smeti ali plačaš za popravila. Tvoja oblačila se bodo bolje prilegala in tudi zdržala bodo dlje. Šivaš lahko za vso družino in pri tem prihraniš denar.


4. Izdelaš unikatna ročno izdelana darila
Skozi vse leto lahko kupimo veliko daril – naj bo to velika noč, rojstni dan ali božič. Obljubljam ti, da ti bo nova veščina prišla prav ob številnih priložnostih! Ne samo, da boš z veseljem šivala za darilo, izdelek lahko tudi narediš bolj unikaten za obdarovanca in tako postane še bolj poseben. Obstaja toliko lepih stvari, ki jih lahko narediš zase ali kot darilo.


5. Učenje šivanja posledično izboljša tvoj vpliv na okolje
Ena mojih najljubših stvari pri šivanju je, da lahko uporabim tudi najmanjše ostanke. Razmisli o uporabi ostankov blaga pri manjših projektih; manj odpadkov imaš, bolje je. Ne samo, da narediš nekaj dolgotrajnega in praktičnega, ampak porabiš vsak ostanek blaga.
Ko poznaš materiale, si lažje poiščeš tudi bolj kakovostne izdelke, kar pomeni, da bodo oblačila dlje zdržala v garderobi, manj pa jih bo končalo na odlagališču. Lahko pa tudi deliš ostanke blaga s prijatelji in poskrbiš, da bo tvoje blago kar najbolj izkoriščeno.


6. Povežeš se z drugimi, ki radi šivajo
Šivanje je lahko družabno! Lahko se povežeš z drugimi, s katerimi deliš ljubezen do šivanja, tako na spletu kot osebno. Obstaja na stotine klubov, društev in dogodkov, ki se jim lahko pridružiš in sklepaš nova prijateljstva.
Mislite, da bi se morali naučiti šivati?
Ne glede na to, ali gre za izdelavo stvari za dom ali izdelavo oblačil zate in za tvojo družino, vem, da ti šivanje lahko prinese veselje!
Upam, da sem vas prepričala, da je učenje šivanja tudi zate. Torej, kaj te ustavlja?
Kmalu prihaja tečaj učenja šivanja, ki bo BREZPLAČEN in v katerem te bom držala za roko in te popeljala skozi vsak začetni korak.


Samozavestno boš šivala, še preden se boš dobro zavedla! Prijavi se na linku!

Prijave so možne do vključno 19.02.2023.

Število mest pa je omejeno.


Oglejte si tudi